Niektoré potraviny nepatria len do kuchyne, využite ich inak!Dreamstime
StoryEditor

Potraviny nepatria len do kuchyne! Tieto dokážu zázraky aj vo svete krásy

13.09.2024, 08:00
Krása a móda

Niektoré potraviny či ingrediencie nepatria len do kuchyne. Na prvý pohľad tak možno vyzerajú, avšak pravdou je, že svoje využitie nájdu aj vo svete krásy. Ak ste ich doteraz používali len na varenie, je na čase to zmeniť. Poskytujú totižto veľké množstvo benefitov. A tie sa rozhodne oplatí spoznať!

V dnešnej dobe máme k dispozícií tisíce kozmetických produktov, ponúk a prípravkov. Na internete na nás opakovane vyskakujú lákavé reklamy. Šampóny, masky, gély a krémy. V pretlaku ponuky je niekedy ťažké sa zorientovať.  Tento krát pre účinné kozmetické pomôcky nemusíte ísť ďaleko, a dokonca na postačí len minimálny rozpočet. Stačí otvoriť chladničku a obyčajné potraviny prakticky využiť. Tu sú niektoré z nich, ktoré máte zaručene k dispozícií.

Všestranný jablčný ocot

Prvou potravinou, ktorá má mnoho možností využitia je jablčný ocot. V prvom rade, disponuje zaujímavou a netradičnou chuťou. Tá môže byť skvelým pomocníkom pri varení a dochucovaní jedál. Na druhej strane však môže byť mimoriadne osožný aj pri starostlivosti o vašu krásu. Použiť ho môžete napríklad ako kvalitnú výživu pre vlasy. Stačí ich klasicky umyť šampónom a na záver prepláchnuť octom zmiešaným s trochou vody. Takáto zmes dodá vašej hrive lesk, žiarivosť a zdravie.

Voňavý kokosový olej

Ďalšou potravinou, ktorá dokáže oveľa viac ako pomôcť v kuchyni, je kokosový olej. Hovorí sa, že taktiež môže zlepšiť lesk vašich vlasov. Avšak použiť ho môžete aj ako prírodný dezodorant. Úplne jednoducho stačí naniesť malé množstvo do podpazušia, čím sa vám podarí neutralizovať zápach. Budete sa cítiť sviežo a zaručene veľmi príjemne. Tento olej sa pýši veľkým množstvom antibakteriálnych účinkov a preto je overené, že splní presne to, čo má.

Stará dobrá, uhorka

Poslednú potravinu, ktorej by sme určite mali venovať pozornosť, je uhorka. Tento krát nehovoríme len o použití v lahodnom uhorkovom šaláte. Uhorka má blahodarné účinky napríklad aj našu pleť. Je veľmi bohatá na vitamín C, ktorý má prirodzený revitalizujúci účinok na pokožku a môže postupne vyrovnať tón pleti. Nie nadarmo si dámy vo filmoch prikladajú plátky tejto zeleniny na oči. Je dokázané, že to má naozaj zmysel! Ak nebudete vedieť ako vašu pleť rozjasniť, siahnite po tejto obyčajnej, ale za to výnimočnej potravine.

Sóda nepatrí len do koláčov

Treťou magickou prísadou, ktorú by ste rozhodne mali vyskúšať, je sóda bikarbóna. Cesto v koláčoch je vďaka nej príjemne nadýchané, avšak tam jej účinky nekončia. Vedeli ste, že môže byť nápomocná pri ceste za sviežim dychom? Úplne jednoducho zmiešajte malú lyžičku s čistou vodou a použite ju ako ústnu vodu. Zaručí vám dobrý a čerstvý dych. Aj keď jej chuť nie je lákavá, kvôli výsledku sa oplatí niečo vydržať.

Zázračné avokádo

O tejto potravine sa hovorí ako o zázraku. A rozhodne je to tak. Avokádo je typické vďaka svojim značným prínosom pre naše zdravie. Okrem pozitívnych vplyvov na trávenie a jedinečnej chuti, môže pomôcť aj našej pleti. Má totiž výrazné hydratačné účinky. Na pleť pôsobí vyživujúco a zanecháva ju príjemne hladkú. Jeho aplikácia je celkom jednoduchá. Postačí roztlačiť avokádo, pridať k nemu trochu medu a hotovo!  Naneste ho na vašu tvár a po niekoľkých minútach vás prekvapí svojou prirodzenou krásou.

Teraz je už viac než isté, že za starostlivosťou o vaše telo nemusíte chodiť ďaleko. Niekedy najväčšie poklady máme skryté doma. Stačí ich len nájsť a máme vyhraté!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. september 2024 08:02