Olivový olej je skvelý nielen do kuchyne, ale aj na naše pery.Dreamstime
StoryEditor

Olivový olej nepatrí len do šalátu! Môže vám pomôcť ku krajším a plnším perám

06.09.2024, 12:00
Krása a móda

Olivový olej už dávno nepatrí len do zeleninového šalátu. Túto zázračnú ingredienciu môžete perfektne využiť aj vo svete krásy, a to úplne jednoducho. Plné a lesklé pery chceme mať nepochybne všetky. Ak nechcete podstupovať estetické zákroky, vsaďte na prírodu. Vyskúšajte na ne naniesť olej, ktorý ich zaručene rozžiari a dokáže ich dokonca jemne zväčšiť. Tento pokus určite bude stáť za to!

Olivový olej je v dnešnej dobe veľmi obľúbený. A to nehovoríme len o jeho praktickom využití v našej kuchyni. Okrem skvelej chuti, ktorú vytvorí v šalátoch či v cestovinách, je nápomocný aj v niečom inom. Vedeli ste, že môže pomôcť aj kráse vašich pier? Ak nie, tento článok je pre vás ako stvorený.

Prečo je taký obľúbený?

Hneď na začiatok by sme mali uviesť, prečo je práve tento olej tak veľmi obľúbený. Obsahuje veľké množstvo kyseliny olejovej, ktorá má silné protizápalové účinky. Taktiež je dokázané, že táto zázračná látka pozitívne ovplyvňuje gény zodpovedné za rakovinu. Extra panenský olivový olej je výborným zdrojom vitamínov E, K a antioxidantov. Navyše antioxidanty sú biologicky aktívne a pomáhajú bojovať proti obrovskému množstvu ochorení.

Ak často pridávate olej do svojich jedál, je na čase ho začať používať aj trochu inak. Odborníci prišli na to, že práve táto jednoduchá potravina môže prospievať našim perám. Tým, že obsahuje veľké množstvo spomínaných antioxidantov, dokáže pery prirodzene regenerovať. Vďaka ich hĺbkovému vyživeniu sa jemne a veľmi pekne nafúknu. Tým pádom budeme na vlastné oči vidieť efekt plnších a o niečo zvodnejších pier.

Ďalšou jeho výhodou je fakt, že pery dokáže prirodzene vyhladiť. Zbaví vás tak akýchkoľvek popraskaných častí. Vaše ústa budú vďaka nemu plnšie, lesklejšie a jemnejšie.

Postup je úplne jednoduchý

Ak aktuálne premýšľate nad tým, ako olej aplikovať, tu je odpoveď. Proces je úplne jednoduchý a zaberie vám naozaj len zopár minút. Klasicky naneste olej na pery a jemne ho po nich rozotrite. Pokračujte v trení asi päť až šesť minút, kým pery neabsorbujú všetku mastnotu. Keď sa tak stane, umyte si ich vlažnou vodou a pokojne vo vašom dni pokračujte. Samozrejme aj v tomto prípade platí, že výsledky sa nedostavia okamžite. Musíte byť trpezlivé a takýto úkon opakovať pravidelne. Zväčša sa odporúča nanášať olej na pery každý deň, po dobu dvoch týždňov. Už po štrnástich dňoch by ste mali vidieť prirodzené výsledky. Avšak každá z nás je iná, preto je možné že potrebujete viac alebo naopak menej času. Vyskúšajte nájsť svoju vlastnú cestu. Výsledky v každom prípade budú stáť za to!

Vyrobte si balzam

Niekoľko žien vyskúšalo aj pripraviť si domáci balzam na pery. Tento krát naň budete potrebovať iba dve základné ingrediencie. Je nimi troška olivového oleja a med. Tieto dve potraviny zmiešajte dohromady tak, aby vytvorili príjemnú, hustú hmotu. Touto sladkou hmotou si natierajte pery a po zmytí si užívajte  ich príjemné a aj na dotyk jemné časti. Okrem vášho dobrého pocitu, túto kúru rozhodne ocenia aj vaše polovičky. Dotyk s hladučkými perami je totižto dokonale príjemný!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. september 2024 18:26