Nebaví vás líčenie? Vyskúšajte permanentný mejkap.dreamstime
StoryEditor

Namaľovaná aj počas spánku: Permanentný mejkap je v súčasnosti populárny, no stojí naozaj za to?

04.09.2024, 14:30
Krása a móda

Patríte k ženám, ktoré rady trávia čas pred zrkadlom alebo sa naopak radíte k takým, ktoré maľovanie nenávidia, takže by boli najradšej keby mali doma súkromnú kozmetičku? Ak ste sa priklonili viac k tej druhej skupine, pravdepodobne ste už počuli o permanentnom mejkape. Poďme sa spolu pozrieť na to, prečo je tak obľúbený a či naozaj stojí za vyskúšanie.

Túžite vyzerať za každých okolností dokonale? V tom prípade sa takmer každý deň musíte líčiť a večer odličovať. Síce touto rutinou prechádza deň čo deň každá z nás, mnohé by sa rozhodne aspoň na chvíľu chceli oslobodiť od dlhých hodín strávených pred zrkadlom. Práve v tom vám môže pomôcť permanentný mejkap, ktorý zaručí neustálu upravenosť v práci, na kúpalisku či dokonca počas spánku. Ak uvažujete nad touto možnosťou skrášlenia, prezradíme vám, aké výhody a nevýhody so sebou prináša. 

Podobný ako tetovanie

Pri permanentnom mejkape sa pomocou špeciálneho prístroja vstrekuje do hornej vrstvy pokožky farbivo alebo pigment, vďaka ktorému dostane vaša pleť prirodzený vzhľad. Síce vám táto metóda môže pripomínať tetovanie, no na rozdiel od neho sa pri nej používajú prírodné farbivá a ihla neprechádza do pokožky hlbšie ako 1,5 milimetra. Čo sa týka samotného vstrekovania, cítiť pri ňom môžete šteklenie, škrabanie a v niektorých prípadoch aj bolesť. Najbolestivejšími miestami sú pery a vnútorná časť očí. Nemusíte sa však ničoho báť. Pri procedúre sa používajú anestetiká v podobe sprejov či mastí, ktoré zaručia bezbolestný priebeh. 

Nevydrží do konca života

Permanentný mejkap je skvelý najmä pre ženy, ktoré sú unavené z každodenného líčenia, ale aj pre tie, ktoré trápi nejaký problém súvisiaci s pokožkou, ako je napríklad riedke obočie, vypadávanie mihalníc či dokonca rázštep pery. Aj keď sa permanentný mejkap nazýva permanentný, nevydrží do konca života. Síce to závisí od typu pokožky, no zvyčajne vymizne po dvoch až piatich rokoch. Ak chcete jeho vzhľad obnoviť, musíte procedúru zopakovať. 

Všetko má svoje pre a proti 

Aj keď so sebou permanentný mejkap prináša množstvo benefitov, treba myslieť aj na jeho nevýhody. V prvom rade by ste si mali dať záležať na správnom výbere špecialistu, ktorý sa venuje danej procedúre. Ak si vyberiete zle, nemusí to totiž dopadnúť najlepšie. Veľkou nevýhodou permanentného mejkapu je aj fakt, že by ste sa po jeho nanesení nemali pohybovať na slnku či praktizovať chemický píling. Permanentný mejkap môže dokonca spôsobiť vznik nepekných jaziev, opar, alergiu či vyššiu zrážanlivosť krvi. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. september 2024 13:02