Ktoré obočie sa vám najviac hodí?dreamstime
StoryEditor

Vyberte si tvar obočia nie len podľa súčasných trendov, ale aj typu vašej tváre: Ten je zásadný

22.08.2024, 13:30
Krása a móda

Nie len účes či správne líčenie, ale aj obočie hrá veľkú rolu v tom, ako v konečnom výsledku vyzeráte. Ak túžite po dokonalom vzhľade, mali by ste si dať záležať na výbere tvaru obočia. Ten voľte nie len podľa súčasných trendov, ale aj typu vašej tváre. Pozrite sa, ktorý je pre vás ten najlepší.

Vďaka správnemu tvaru obočia si na jednej strane pridáte na kráse a na druhej uberiete na veku. Ak si nie ste isté, ktorý tvar je pre vás ten najlepší, okrem súčasných trendov by ste sa mali riadiť aj typom vašej tváre. Veď predsa, každá z vás je iná a jedinečná, takže každá potrebuje niečo odlišné aj v oblasti krásy. Zistite, s akým obočím zapôsobíte. 

Tvár s okrúhlym tvarom

Ak je vaša tvár rovnako široká a dlhá, vaše líca sú plnšie a brada zaoblená, mali by ste zvoliť ani nie príliš zarastené, no ani veľmi tenké obočie. Zabudnúť by ste mali na rovný a okrúhly tvar obočia. Skvele na vás naopak bude vyzerať obočie, ktoré dokáže opticky predĺžiť tvár. Pomôcť vám môže najmä tvar s výrazným ostrým oblúkom, no rozhodne nie oválom. 

Tvár v tvare oválu

Máte oválnu tvár? Ak sú vaše líca plnšie alebo máte výrazné lícne kosti, hodí sa vám takmer všetko. Je v podstate jedno, aký tvar obočia zvolíte, no pozor si treba dať na to, aby vyzeralo prirodzene a ladilo s farbou vlasov. 

Trojuholníková alebo hranatá tvár

Ak máte tvár v trojuholníkovom tvare, voliť by ste mali kratšie a mäkšie obočie, ktoré ešte viac nezvýrazní hranatú časť tváre. Pridať sa naopak oplatí na hrúbke obočia, čím vytvoríte trendy vzhľad spojený s prirodzenosťou. Tvar voľte skôr okrúhly, no nie rovný či príliš hranatý. 

Tvár v tvare srdca

Srdcovitá tvár s vysokým čelom a uzučkou bradou potrebuje rovnováhu. Tú docielite vďaka oválnemu tvaru obočia, ktoré zjemní niektoré črty tváre a vyváži celkový vzhľad. Zabudnite však na ostré striežky, ktoré by pôsobili nevkusne. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. september 2024 19:02