takto spomalíte šedivenie vlasov.dreamstime
StoryEditor

Spomaľte šedivenie vlasov vďaka prírodným pomocníkom a prestaňte skrývať svoju hrivu

31.07.2024, 12:00
Krása a móda

Šedivenie vlasov trápi veľké množstvo žien. Síce patrí tento jav medzi prvé príznaky starnutia, stretnúť sa s ním môžu aj mladšie ročníky. Ak šedivenie vo veľkom sťažuje život aj vám a túžili by ste sa ho zbaviť alebo aspoň spomaliť, pripravili sme si pre vás niekoľko trikov, ktoré sú účinné a takmer nič nestoja.

Vlasy môžu začať šedivieť v akomkoľvek veku. Aj keď za nimi najčastejšie stojí starnutie, takisto sa môže jednať o genetiku, rôzne choroby, nadmerný stres, fajčenie alebo menopauza. Síce sa nejedná o vážny zdravotný problém, šedivé vlasy nepôsobia esteticky pekne a vy sa tak kvôli nim môžete cítiť nedokonale. Tak či onak, mali by ste vedieť, že šedivenie je možné spomaliť. Pomôcť vám s ním môžu tieto prírodné triky.

Hydratácia je najdôležitejšia

Ak si vlasy nechcete farbiť, no túžite sa zbaviť šedivenia, v prvom rade by ste mali myslieť na dostatočnú hydratáciu. Tú doprajete vlasom prostredníctvom kvalitnej kozmetiky, ako je napríklad hydratačný či modrofialový šampón. Vďaka nim budú vlasy omnoho menej suché, dodajú im pružnosť, lesk a zakryjú nepekné sivé pramienky.

Správne zložky v produktoch

Hydratáciu môžete vlasom dodať aj vďaka prírodným zložkám, ktoré sa nachádzajú vo vlasových produktoch. Skvelým je napríklad kolagén, ktorý zlepší elasticitu a pružnosť. Rovnako tak sa oplatí siahnuť po vitamíne F a E, ktorý ochraňuje vlasy pred voľnými radikálmi a zbavuje ich šedivenia.

Oleje, ktoré sa oplatí mať po ruke

So šedivením pomôžu aj účinné prírodné masky z arganového, citrónového či kokosového oleja. Stačí, ak si jeden z nich nanesiete na vlasy, zabalíte do kúpacej čiapky a necháte pôsobiť približne pol hodinu. Takýmto spôsobom budú vaše vlasy hydratované, bez lupín a mastnoty. Predovšetkým sa však vyrovná ich pigment a šedivé pramienky tak pri pravidelnom používaní pomaly vymiznú.

Účinná cibuľa

Vynikajúce je aj cibuľa, ktorú má doma takmer každá z vás. Okrem zlepšenia chuti jedál totiž dokáže zbaviť vlasy šedivenia. Jednoducho, ošúpte a na drobno nastrúhajte jednu väčšiu cibuľu. Napokon z nej vytlačte všetku šťavu, ktorú naneste na pokožku hlavy. Ak budete túto kúru praktizovať pravidelne, šedín sa zbavíte raz dva.

Šupky zo zemiakov

Možno ste to nevedeli, no šupky zo zemiakov sa dajú využiť na množstvo spôsobov. Jedným z nich je dokonca aj odstránenie šedivenia. Vďaka škrobu, ktoré v sebe ukrývajú, pôsobia ako farbivo a dokážu tak zatmaviť šedivé vlasy. Stačí, ak ich uvaríte v hrnci s vodou, precedíte a napokon nanesiete na pokožku vlasov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. september 2024 12:51