Oblečte sa do lietadla pohodlne a štýlovo.dreamstime
StoryEditor

Idete na dovolenku letecky? Oblečte sa správne, inak budete po celý čas trpieť

11.07.2024, 14:00
Krása a móda

Ísť na dovolenku autom je pre mnohé z vás zdĺhavé a náročné, takže si radšej vyberiete rýchlejšiu cestu lietadlom. Aj v tomto dopravnom prostriedku by ste však mali myslieť na komfort a pohodlie, ktoré dosiahnete najmä správnym oblečením. Ak nechcete trpieť celú cestu, prezradíme vám, ktoré kúsky sú na cestovanie najlepšie.

Pri cestovaní lietadlom je najdôležitejšie pohodlie a komfort. Keďže veľa času vám na letisku zaberie odbavovanie batožiny, chodenie po letiskových obchodoch či samotné čakanie na let, mali by ste sa predovšetkým správne obliecť, aby sa z cestovania nestal horor. Existujú kúsky, ktoré rozhodne nie sú vhodné na letecké presuny a naopak sú aj také, ktoré zaručia maximálny komfort. Pozrite sa, ako sa obliecť do lietadla a popritom si udržať štýl. 

Zabudnite na šperky či šľapky

Do lietadla by ste si v prvom rade nemali brať priliehavé a obtiahnuté kúsky, ako sú napríklad šaty, nohavice, šortky či sukne. Nielenže by ste sa v nich necítili pohodlne, ale mohli by vám spôsobiť bolesť brucha, opuch, nepríjemné kŕče či dokonca trombózu. Takisto zabudnite aj na krátke tričká a tielka, v ktorých by vám bolo poriadne zima. Myslieť sa snažte aj na správnu obuv a doma radšej nechajte topánky na podpätku či šľapky, s ktorými by ste ľahko zmeškali let. V neposlednom rade si na seba nedávajte ani šperky a kovové doplnky, kvôli ktorým budete pípať pri každej kontrole. Ak si bez nich neviete predstaviť dovolenku, zabaľte ich do veľkej batožiny. 

Outfit, ktorým nič nepokazíte

Ak sa chcete v lietadle či na letisku cítiť pohodlne, no zároveň túžite pôsobiť štýlovo, siahnite po trendy širokých nohaviciach, košeli alebo dlhom tričku. V prípade, že si oblečiete krátke tričko, zabaľte si do tašky aj kardigán alebo šál, ktorým sa môžete prikryť, keď vám bude zima. Čo sa týka topánok, najideálnejšou obuvou na cestovanie sú nepochybne tenisky, v ktorých sa vám bude dobre presúvať z miesta na miesto. Zvyšok outfitu doplňte slnečnými okuliarmi a malým ruksakom, do ktorého vložte potrebné a nie zbytočné veci. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. september 2024 07:55