Pivo sa nemusí len piť, blahodarne pôsobí aj na vaše vlasy.Dreamstime
StoryEditor

Zdravé a lesklé vlasy za pár minút? Použite na ne tento obľúbený alkohol!

22.07.2024, 20:00
Krása a móda

Kozmetický trh dnešnej doby je plný rôznych produktov či doplnkov. K dispozícii máme už takmer čokoľvek. Niekedy však ani drahé prípravky nepomáhajú a v tom prípade nám zostáva jediné. Obrátiť sa na staré dobré rady našich starých mám! Tie hovorili, že pivo nie je len pochúťkou určenou na pitie. A mali veru pravdu. Vedeli ste, že tento obľúbený alkohol dokáže pomôcť k lesklejším, krajším a hlavne k zdravším vlasom? Ak nie, je na čase to zmeniť!

Pivo už dlhé roky poznáme ako perfektného spoločníka na dlhé nie len letné večery. Svet je plný gurmánov, ktorí si ho dokážu vychutnať doslova na všetky spôsoby. Nemusí však slúžiť iba ako nápoj alebo ako pomôcka pri varení. Môže obohatiť aj vašu korunu krásy a to celkom jednoducho.

Tajomstvo odhalené

 Na prvý pohľad sa možno toto tvrdenie zdá absurdné. Je však vedecky dokázané, že je pravdivé. Odborníci totižto prišli na to, kde presne sa skrýva jeho tajomstvo. Odpoveďou je jeho liečivé zloženie. Pivo je doslova nabité vitamínmi skupiny B, kvasinkami, minerálmi a antioxidantmi, ktoré vlasom dodávajú výživu a podporujú ich zdravý rast. Proteíny v pive posilňujú vlasové vlákna a znižujú ich lámavosť, zatiaľ čo sacharidy vlasy obaľujú a dodávajú im žiarivý lesk. Hydratačné vlastnosti piva zjemňujú vlasy a uľahčujú ich rozčesávanie. B vitamíny stimulujú vlasové folikuly a podporujú rast vlasov, kým kvasinky upokojujú pokožku hlavy a redukujú tvorbu lupín. Tak čo, stále si myslíte, že patrí len do pohára?

Ako na to?

Existuje niekoľko spôsobov ako do svojej vlasovej rutiny tento nápoj zaradiť.

Prvý je asi najjednoduchší. Umyte si vlasy svojím bežným šampónom a po tom, čo ho zmyjete použite pivo ako kondicionér. Naneste ho zhruba od polovice vlasov a nechajte pôsobiť asi tri minúty. Následne ho zmyte a užívajte si hladkosť a jemnosť vašich vlasov!

Pre intenzívnejšiu výživu pokojne vyskúšajte aj pivnú masku. Postačí vám jeden pohár piva, ktorý zmiešate s jedným vajcom, lyžicou medu a olivovým olejom. Na vlhkých vlasoch túto zmes nechajte pôsobiť zhruba 15 – 20 minút a následne ju zmyte. Zaručíte si tak nadýchané a perfektne vyživené vlasy.

Samozrejme, ak ste pivár, pokojne si jedno nalejte a s chuťou vypite. Avšak v tomto prípade vás sklameme. Táto technika vlasom nijako neprospieva.

Na toto pozor!

Aj pri takejto prírodnej procedúre však netreba zabúdať na opatrnosť. V prvom rade, pracujte vždy s odstátym pivom. Je veľmi dôležité, aby sa pri oplachovaní používalo iba takéto pivo, pretože oxid uhličitý v pive sa môže kombinovať s vodou a premieňať na tvrdú vodu, čo obmedzuje čistiaci účinok šampónu, takže je pre vás ťažké vyčistiť si vlasy.

Ďalším varovaním je to, aby ste sa uistili, že nie ste alergické na lepok, jačmeň alebo na chmeľ. Pivo ho totižto prirodzene obsahuje a tieto látky by vám mohli viac uškodiť ako pomôcť. Rovnako ak budete niekomu takéhoto pomocníka odporúčať, radšej ho vopred upozornite.

Ak máte všeobecne problémy s pokožkou, radšej sa o ňom poraďte s lekárom. Aj keď väčšine ľudí tento pomocník urobil službu, vám nemusí. Každý z nás je iný a ku každému treba pristupovať individuálne. Na toto myslite za každých okolností.

Pre dosiahnutie najlepších výsledkov používajte tmavé pivo, ako je ležiak alebo stout. Je dokázané, že práve toto funguje skutočne zázračne. Ak máte svetlé vlasy, pivo ich môže jemne stmaviť. Avšak neľakajte sa, je to samozrejme iba chvíľková reakcia.

Rovnako myslite aj na to, že pivo pri používaní by malo mať izbovú teplotu. Aj keď v podobe nápoja chutí najlepšie čo najviac vychladené, v tomto prípade si radšej počkajte. Ľadový zábal pre vlasy nie je vhodný.

Ak ste doteraz pivo vnímali výhradne ako nápoj, verím, že sa to zmení! Jeho pozitívne účinky sú zreteľné a pomohli skutočne mnohým ženám. Tak čo, skúsite to aj vy?

ANKETA
Vyskúšate pivo ako vlasového pomocníka?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. september 2024 14:35