Takto by ste sa mali o vlasy starať v lete.dreamstime
StoryEditor

Leto je pre vlasy náročným obdobím: Ochráňte ich pred slnkom vďaka týmto tipom

21.05.2024, 19:00
Krása a móda

O vlasy by ste sa síce mali starať počas celého roka, no leto patrí k obdobiam, kedy si vaša hriva zaslúži o čosi väčšiu pozornosť. Uškodiť jej môže najmä slnečné žiarenie, ktoré spôsobuje krehkosť či vypadávanie. Pozrite sa, ako môžete vlasy ochrániť pred slnkom.

Aj keď kvôli teplu, dovolenkám a kúpaniu sa v jazerách patrí leto k najobľúbenejším obdobiam roka, rovnako tak treba myslieť na slnečné žiarenie, ktoré má negatívny vplyv nie len na vašu pokožku, ale aj vlasy. Okrem toho, že slnko spôsobuje oslabenie vlasových vlákien a stratu elasticity, takisto vás môže trápiť suchosť, krehkosť či vypadávanie. Aby ste predišli zbytočným problémom, pred slnkom sa môžete ochrániť vďaka týmto tipom.

Najdôležitejšia je hydratácia

Keďže slnko vysušuje, vlasy by ste počas celého leta mali čo najviac hydratovať. Okrem šampónu a kondicionéru tak skúste začať používať aj masku na vlasy, ktorá hrivu hĺbkovo hydratuje a dodá jej potrebnú výživu. S hydratáciou vám však pomôže aj kokosový či mandľový olej.

Účinné antioxidanty

Ochranu pred slnkom vám predovšetkým poskytnú antioxidanty, ktoré nájdete napríklad v produktoch s obsahom olivových listov, kurkumy alebo hroznových semien. Prijímať ich však môžete aj z vnútra prostredníctvom konzumácie pomarančov, tekvice či mrkvy.

Argánový olej na štiepenie končekov

Argánový olej môžete okrem pleťových produktoch nájsť aj v tých vlasových. Dôvodom je najmä fakt, že pôsobí pozitívne na pokožku hlavy, ochraňuje vlasy pred teplom či UV žiarením a opravuje rozštiepené končeky. Rovnako tak je dodá hrive lesk a pevnosť.

S vypadávaním si poradí rozmarín

V letných dňoch vás môže okrem suchosti potrápiť aj nadmerné vypadávanie vlasov. S tým vám môže pomôcť rozmarín, ktorý odstráni tento problém a podporí rast nový vlasoch. Stačí, ak si do vlasov každý deň aplikujete lyžičku rozmarínového oleja alebo domáceho odvaru.

Pravidelné vlasové zábaly

Aby toho nebolo málo, párkrát za týždeň by ste mali vlasom dopriať zábal, ktorý ich hydratuje, dodá lesk a potrebné živiny. Skvelý je na to práve marhuľový olej, ktorý jednoducho vmasírujte do pokožky hlavy, nechajte pôsobiť 20 minút a opláchnite.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. júl 2024 14:49