Pred spaním si vlasy dôkladne rozčešte.dreamstime
StoryEditor

Tri najväčšie chyby, ktorých sa večer dopúšťate voči svojim vlasom

11.07.2024, 08:00
Krása a móda

Môžete si vlasy umývať tými najlepšími šampónmi a používať najkvalitnejšie ochranné masky, no ak robíte dookola niektoré chyby, vaše vlasy nikdy nebudú krásne, zdravé a silné. Mnohokrát ide o triviálne návyky, ktorými vašim vlasom škodíte.

Ak berieme na vedomie, že spíte zhruba 7 – 8 hodín, je to celkom dlhý čas na to, aby vaše vlasy dostali poriadne zabrať.

Rozčesané

Tak, ako si večer umyjete zuby a odlíčite tvár, venujte pozornosť aj vašim vlasom. Pred odchodom do postele si ich dôkladne rozčešte. Domotané vlasy sú oveľa náchylnejšie na lámanie a okrem toho sa vám počas noci môžu zauzliť ešte o niečo viac. A posledné čo chcete ráno riešiť sú nerozčesateľné vlasy. Rovnako zabudnite na spanie s copom. Gumička na vaše vlasy vytvára veľký tlak a podporuje tak ich lámanie. Nechajte ich aspoň počas noci nezopnuté.

Nikdy!

Nikdy, ale naozaj nikdy nechoďte spať s mokrými vlasmi. To si radšej o pár minút privstaňte a umyte si vlasy ráno. Mokré vlasy sú oveľa náchylnejšie k lámaniu. Dbajte na to, aby neboli ani vlhké. Dôkladne ich pred odchodom do postele vyfénujte a nezabudnite použiť prípravok na ochranu pred teplom.

image

Do postele nikdy nechoďte s mokrými vlasmi.

dreamstime

Vymeňte obliečky

O pozitívach hodvábnych obliečok na vankúš sa už čo to povedalo najmä v súvislosti s pleťou. Pravdou však je, že hodvábne obliečky sú oveľa šetrnejšie aj k vašim vlasom. Hodváb je jemný a na rozdiel od bavlny, alebo iných materiálov vlasy neničí. Práve naopak. Na takejto obliečke vašej hrive nebude škodiť ani neustále prehadzovanie sa počas noci.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. september 2024 16:17