Obočie dokáže robiť s výrazom tváre divy. dreamstime
StoryEditor

Dokonalá definícia tváre: Perfektné obočie s týmito pomocníkmi

07.03.2024, 06:00
Krása a móda

Obočie dokáže robiť s výrazom tváre divy. Ak snívate o dokonale definovanom obočí, zabudnite na ceruzku či tiene. Prirodzený vzhľad dosiahnete zafixovaním chĺpkov pomocou vosku, pomády či gélu.

Horúci trend

Obočie podlieha trendom viac, než si uvedomujeme. Prešlo rôznymi obdobiami, od tenkých čiarok cez detailné vykreslenie až po aktuálny prirodzený vzhľad, ktorý dosiahnete vyčesaním a zafixovaním chĺpkov. Na lamináciu nemusíte chodiť len ku kozmetičke, celkom ľahko ju zvládnete aj doma a podobný efekt docielite za použitia vosku, pomády či gélu. Neznamená to, že ceruzku či tieň na obočie, ktoré ste používali doteraz, máte vyhodiť. Ide skrátka o inú techniku úpravy, pri ktorej môžete a nemusíte použiť aj ďalších kozmetických pomocníkov, a to v závislosti od hustoty vášho prirodzeného obočia.

Kvalitná kefka

Vosk, ktorý vás chĺpkov nezbaví. Keď sa v súvislosti s chĺpkami povie slovo vosk, zrejme si predstavíte najmä ich odstránenie. No ak hovoríme o obočí, opak je pravdou. Takýto vosk práveže dodá tenkému obočiu objem a hustejšie skrotí bez toho, aby ste museli odstrániť čo i len chlp. Na fixovanie obočia sa používa vždy kozmetika s hustejšou konzistenciou, preto najčastejšie hovoríme o vosku, ale stretnúť sa môžete aj s označením pomáda či gél. Podstatné však je, aby ste v názve výrobku našli aj prísľub spomínanej fixácie. Iba tak zabezpečíte, že tvar, ktorý obočiu vyčešete, vám vydrží počas celého dňa. Predstavte si to podobne ako lak na vlasy, skrátka všetko ostane v požadovanej polohe.

Nech už sa rozhodnete pre ktorýkoľvek produkt, overte si, či je súčasťou balenia aj aplikátor, najčastejšie kefka. Ak ju vosk či gél neobsahuje, kúpte si kvalitnú kozmetickú pomôcku. Aj to je totiž jeden z faktorov, ako dosiahnuť prirodzený vzhľad. Tento problém, samozrejme, nemusíte riešiť, keď si zvolíte špirálu na obočie. No nie každému vyhovuje kefka a radšej siahne po štetci. V takom prípade je na úpravu obočia vhodný tenký, plochý a šikmý štetec. A úplne najlepšie, keď bude z jednej strany aplikátora kefka a z druhej štetec.

Transparentný či s odtieňom?

Hneď po tom, ako sa ubezpečíte, že ste si kúpili vosk alebo gél na zafixovanie obočia, je druhým krokom voľba, či idete do transparentnej alebo farebnej verzie. Rozhodovanie je však pomerne jednoduché. Ak máte obočie dostatočne husté a nepotrebujete nič dokresľovať, vystačíte si s priehľadným kozmetickým pomocníkom. S jeho pomocou vytvoríte tvar obočia, aký si predstavujete, či už ide o uhladený poloblúk, alebo moderné strapaté vyčesanie. Dámy, ktoré však nemajú svoje obočie až také husté, môžu rovno zvoliť fixátor v odtieni, ktorý bude čo najviac podobný ich prirodzenej farbe. Obľúbené sú v tomto prípade nielen vosky, ale aj špirály. No skutočne sa ubezpečte, či okrem farby dostanete z daného produktu aj zafixovanie obočia. Aj pri jemnom obočí však môžete voliť transparentné výrobky a požadovaný odtieň dosiahnuť v kombinácii s použitím ceruzky či tieňov.

Náš tip:

Ak sa vám tvar obočia nepodarí podľa vašich predstáv, upravte ho hneď, skôr ako vosk zaschne.

AKO NA TO?

Vosk alebo iný produkt už máte, kefku tiež a teraz stačí „dostať to do ruky“. Ak si nie ste isté, neskúšajte prvé domáce laminácie obočia ráno, keď sa ponáhľate do práce. Nechajte si čas cez víkend, možno dokonca, keď sa nikam nechystáte, aby ste si na svoje nové ja zvykli a mali prípadne šancu obočie upraviť. S fixátormi sa musí pracovať rýchlo, ale precízne. Keďže je ich úlohou prilepiť chĺpok na požadované miesto, úpravy treba robiť, kým produkt nezaschne. Dbajte tiež na to, aby ste ho nenanášali priveľa, a kefku od produktu najskôr utrite, podobne ako to robíte so špirálou na mihalnice. Pri redšom obočí alebo neistej ruke môžete najskôr ceruzkou jemne vykresliť tvar obočia a až potom pokračovať s vyčesávaním. Aplikáciu začnite jemnými ťahmi a postupne pridávajte na intenzite.

Najskôr ťahajte rukou smerom nahor, aby ste chĺpky vyčesali, a v poslednej tretine obočia ruku jemne skloňte.

Náš tip:

Ak volíte fixátor v odtieni, môže byť pokojneo niečo svetlejší, ako je vaša prirodzená farba obočia. Prirodzený výsledok dosiahnete aj nanesením viacerých vrstiev produktu.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 22:39