Ovsené vločky môžete využiť aj pri starostlivosti o pokožku.archív
StoryEditor

Okrem chutných raňajok ich využijete aj pri starostlivosti o pleť: Na toto všetko môžete použiť ovsené vločky

23.01.2024, 17:00
Krása a móda

Konzumujete ovsené vločky pravidelne alebo ich naopak prehliadate? Tak či onak, mali by ste vedieť, že táto pochúťka patrí k cenným potravinám a dokáže pomôcť pri veľkom množstve problémov. Okrem kuchyne však môžete nájsť jej využitie aj pri starostlivosti o pleť. Pozrite sa, ako všemožne môžete použiť ovsené vločky.

Ovsené vločky v sebe ukrývajú dôležité minerály a vitamíny, vďaka ktorým dokážu pomôcť s veľkým množstvom problémov. Okrem toho, že sú schopné zlepšiť trávenie, upraviť hladinu cholesterolu a cukru v krvi, sú skvelými pomocníkmi aj pri chudnutí, srdcových ochoreniach či črevných problémoch. Možno ste to nevedeli, no využiť sa dajú aj pri starostlivosti o krásu. Pozrite sa, čo si môžete vyrobiť z ovsených vločiek a prispieť tak k dokonalejšiemu vzhľadu pleti. 

S leskom pomôže maska 

Ak potrebujete vyživiť pleť, dodať jej lesk, pevnosť a predovšetkým zdravší vzhľad, vyrobte si doma masku z ovsených vločiek. Stačí, ak zmiešate tri lyžice ovsených vločiek s tromi lyžicami horúcej vody a necháte chvíľku postáť. Napokon si zmes rozotrite po tvári, nechajte pôsobiť 15 minút a opláchnite vlažnou vodou. 

Vločky na opuchnuté oči

Prebudili ste sa s kruhmi pod očami a nepekným opuchom? V tom prípade by ste mali siahnuť po prírodnom lieku v podobe ovsených vločiek. Tie uvarte po vode približne 5 minút, sceďte ich, nechajte vychladnúť a napokon k nim prilejte pár lyžíc vlažného mlieka. Túto zmes napokon naneste na vatový tampón a priložte na unavené oči. Odstráňte ich po 20 minútach.

Zbohom suchá pokožka

Ak vás trápi suchá pokožka, ekzém alebo iné kožné ochorenie, pripravte si kúpeľ z ovsených vločiek. Napustite vaňu teplou vodou, vločky pomeľte a nasypte ich do vody. Takýto kúpeľ praktizujte dvakrát do týždňa. 

Účinný píling

Akné, zápal či upchaté póry vznikajú na pleti najmä kvôli nečistotám a baktériám z okolitého prostredia. Aby ste pleť dôkladne vyčistili, urobte si raz za týždeň píling z ovsených vločiek. Stačí, ak vločky zalejete teplou vodou, necháte postáť a napokon rozotriete po celej tvári. Aby bol ich účinok viditeľný už po prvom použití, skúste si ich do pokožky vmasírovať. 

Skvelé aj na vlasovú pokožku

Okrem tváre sa dajú ovsené vložky využiť aj pri starostlivosti o vlasovú pokožku, ktorú odmastia a zbavia lupín. Jednoducho, rozmixujte hrnček vločiek, pridajte lyžičku sódy a vmasírujte do vlasov. Po 5 minútach zmes z vlasov vyklepte alebo vyčešte.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 05:52