Doprajte perám hydratáciu aj výživu.dreamstime
StoryEditor

Zabudnite na popraskané a suché pery. Vyrobte si balzam len z troch ingrediencií

23.01.2024, 14:00
Krása a móda

Trápia vás v zime neustále popraskané a suché pery? Prechod zo zimy do tepla a tiež nepríjemné poveternostné podmienky sa odrazia aj na vzhľade vašich pier. To, čo vašim perám pomôže je, ak ich budete pravidelne natierať výživným balzamom. Jeden taký si môžete vyrobiť priamo u vás doma. Kvalitný, z poctivých surovín a bez konzervačných látok.

Recept na tento balzam určite ocenia všetci tí, ktorí majú radi home – made produkty, ale aj tí z vás, ktorí si dávajú pozor na kvalitu ingrediencií, ktoré produkty, ktoré používajú obsahujú.

Len tri ingrediencie

Niektorú z ingrediencií, ktoré na výrobu domáceho balzamu na pery možno nebudete mať doma, no viete si ich zakúpiť takmer v každej predajni s bio potravinami, prípadne v lekárni. Všetky tri suroviny sú doslova nabité živinami a okrem toho, že majú silné regeneračné a hydratačné účinky, tak sú bohaté aj na vitamíny. Práve vďaka tomu budú pery pred vonkajšími vplyvmi chránené, ale v prípade potreby aj ošetrené. Ide o bambucké maslo, včelí vosk a kokosový olej.

image

Na prípravu budete potrebovať len 3 suroviny.

dreamstime

Príprava

Z každej spomenutej suroviny budete potrebovať dve lyžice. Dajte ich do hrnčeka a na miernom plameni zohrejte. Na prípravu balzamu si určite vyhraďte osobitný kastrólik, pretože včelí vosk na ňom zanechá stopy, ktoré je veľmi ťažké odstrániť. Keď sa všetky tri ingrediencie roztopia a prepoja, jemne ich premiešajte a prípadne pridajte esenciu, ktorú máte radi. Levanduľový olej, tea tree olej či vanilka urobia z vášho balzamu luxusný kozmetický produkt.

Skladovanie

Akonáhle sú všetky ingrediencie rozpustené a prepojené, nalejte zmes do nádobiek, ktoré si vopred pripravíte. Ideálne sú sklenené malé nádobky, ktoré by ste mali skladovať v chlade. Jednu však majte samozrejme stále po ruke, aby ste vašim perám dopriali pravidelnú hydratáciu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. máj 2024 03:41