Čím si nanášate mejkap?dreamstime
StoryEditor

Čím si nanášate mejkap? Prezradíme vám, ktorý pomocník je pre vašu pleť najlepší

18.01.2024, 09:00
Krása a móda

Líčite sa pravidelne? Ak áno, rozhodne viete, že existuje niekoľko spôsobov, ako naniesť mejkap na pleť. Či už sú to vaše prsty, hubka alebo štetec. Každý z týchto pomocníkov má svoje negatíva aj pozitíva. Ak túžite vedieť, ktorý z nich je pre vás najlepší, čítajte ďalej.

Vďaka mejkapu sa môžete cítiť vo svojom tele lepšie, mladistvejšie či krajšie. Dôvodom je najmä fakt, že dokáže zjednotiť tón pleti, zakryť akné či tmavé kruhy pod očami. Aby ste však vďaka nemu vyzerali naozaj veľmi dobre, okrem jeho kvality či odtieňa by ste si mali dať záležať aj na jeho správnom nanášaní. Pozrite sa, čím môžete najlepšie naniesť mejkap na tvár.

Pomocou prstov

Ak na nanášanie mejkapu používate svoje prsty, pravdepodobne chcete, aby bol mejkap dokonale rozotretý a nevynechali ste tak ani jeden záhyb či priehlbinku. Síce je takýto spôsob nanášania mejkapu obľúbený a efektívny, takisto má aj svoje negatíva. Ruky sú totiž veľkým zdrojom baktérii, ktoré si môžete rýchlo preniesť na tvár a zapríčiniť tak vznik akné či nepríjemnej infekcie. V takomto prípade tak radšej voľte iný spôsob nanášania mejkapu.

Pomocou štetca

Nanášate si mejkap pomocou štetca? V prvom rade si dajte záležať na jeho kvalite, aby nepúšťal chĺpky a zbytočne nepohlcoval mejkap. Takisto si zaobstarajte jeden veľký, ktorý použijete na väčšie časti tváre a jeden malý, ktorý je skvelý na nos či kútiky očí. Okrem toho by ste mali dbať aj o pravidelnú hygienu štetca. Ak dodržíte všetky spomínané pravidlá, nanášanie mejkapu pomocou štetca môže byť naozaj efektívne. Dôvodom je najmä fakt, že vďaka nemu nespotrebujete veľa mejkapu, naučíte sa kontúrovať a vaša pleť nebude vystavená baktériám.

Pomocou hubky

Najlepším spôsobom, ako dokonale rozotrieť mejkap a vyzerať neodolateľne, je použitie hubky. Tá zakryje akné, tmavé kruhy či iné nedokonalosti. Síce na nanášanie potrebujete viac času a cviku, používanie hubky sa ozaj vypláca. Nielenže si zbytočne nenanesiete veľa mejkapu a docielite tak prirodzený vzhľad pokožky, ale takáto obyčajná hubka vám pri pravidelnom umývaní vydrží aj niekoľko rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 02:17