Zaspávate s mejkapom? Dajte si pozor, aby ste si nespôsobili tieto problémy.dreamstime
StoryEditor

Často zaspávate s mejkapom na tvári? Budete prekvapené, čo všetko to môže spôsobiť vašej pleti

28.12.2023, 09:00
Krása a móda

Možno sa vám nechce alebo sa len túžite vedľa svojho partnera zobudiť s dokonalou pleťou, jedno je isté, že spať s mejkapom sa rozhodne nevypláca. Nielenže si tak ničíte pleť, ale môžete si spôsobiť aj závažnejšie problémy. Pozrite sa, aké škody dokáže napáchať mejkap počas noci.

Pri starostlivosti o pleť nestačí používať len kvalitné krémy, ale mali by ste si dať záležať aj na správnom a predovšetkým dostatočnom odličovaní. Či už to robíte pravidelne alebo len sporadicky, s neodlíčenou pokožkou by ste jednoducho zaspávať nemali. Nepovažovali ste to doposiaľ za prehrešok? Mali by ste vedieť, že tento zlozvyk môže napáchať množstvo škody. Pozrite sa, prečo nikdy nezaspať s mejkapom na pleti.

Vznik vrások

Starnutie síce nezastavíte, no môžete ho spomaliť. Ak však unavené padnete do postele aj spolu s mejkapom na tvári, môžete si byť isté, že sa postaráte o pravý opak. Nielenže podporíte vznik oxidačného stresu, ale poškodíte tvorbu kolagénu. Takýmto spôsobom sa na vašej pleti objavia jemné linky a nechcené vrásky.

Čierne bodky, tmavé škvrny a akné

Venujete svojej problematickej pleti a vyrážkam množstvo času len preto, aby ste sa ich zbavili, no popritom zvyknete občas zaspať s mejkapom? Nečudujte sa, ak sa vaše problémy ešte zhoršia. Niekoľko nocí po sebe s líčidlami na pleti totiž môžu spôsobiť upchatie pórov, vznik akné a čiernych bodiek.

Mihalnice ani pery sa vám nepoďakujú

Kvôli spánku s mejkapom netrpí len pokožka, ale aj mihalnice, ktoré sú pod nánosmi maskary vyschnuté, tenšie a krehkejšie. Ak nechcete ostať úplne bez nich, mali by ste ihneď zmeniť svoj zlozvyk. Hrozí totiž, že vám pomaly, ale isto vypadajú. To isté platí aj pre pery, ktoré môžu popraskať.

Môžete si spôsobiť aj horšie problémy

Opakované líhanie do postele s mejkapom môže spôsobiť aj horšie problémy. Okrem upchatých pórov sa pripravte na jačmeň v oku, cysty a nepríjemný zápal. Práve z tohto dôvodu dobre zvážte, či ste až natoľko unavené, aby vaše prvé kroky po náročnej noci nenasledovali do kúpeľne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. máj 2024 11:56