Takto si na hlave vytvoríte vlny aj bez použitia kulmy či žehličky.dreamstime
StoryEditor

Jednoducho a bez námahy: Vďaka týmto trikom si vlasy natočíte aj bez kulmy či žehličky

21.12.2023, 09:00
Krása a móda

Túžite po dokonalých vlnách, no nechcete ich ničiť kulmou či žehličkou? V tom prípade by ste mali vyskúšať niektorí z našich trikov, vďaka ktorým si na hlave vytvoríte vlny ako celebrita. Pozrite sa, čím sa dá nahradiť bežná tepelná úprava vlasov.

Vedeli ste o tom, že vlasy si môžete natočiť aj bez kulmy či žehličky? Nielenže ich tak ochránite pred teplom, ale uľahčíte si život a budete vyzerať dokonale. Ak by ste sa chceli vyhnúť krepovateniu vlasov, suchosti, vypadávaniu, štiepeniu končekov a dlhým hodinám stráveným pred zrkadlom, vyskúšajte niektorý z týchto trikov a neoľutujete. Pozrite sa, ako si na hrive vyčarovať kučery bez kulmy či žehličky.

S opaskom bez námahy

Dokonalé kučery môžete vytvoriť s pomocou dlhého opasku zo županu. Stačí, ak si rozčesané vlasy rozdelíte na dve časti a opasok pripevníte štipcom do stredu hlavy. Okolo neho napokon začnite obmotávať pramene tak, aby ste smerovali od tváre, po celej dĺžke až po končeky. Takýmto spôsobom vám na hlave vzniknú dva vrkoče, ktoré upevnite na konci gumičkou. Najlepšie bude, ak opasok necháte na vlasoch počas celej noci. Napokon z neho vlasy rozpleťte a jemne prečešte hrebeňom.  

Pomocou kuchynského sitka

Máte pocit, že je nemožné na hlave vytvoriť prirodzene vyzerajúce kučery? V tom prípade si po zmývaní jemne osušte vlasy uterákom a naneste na ne tužidlo. Napokon si z kuchyne vezmite sitko, vložte doňho vlasy a zospodu osušte pomocou fénu. Hrivu však už nerozčesávajte, ale tešte sa z nádherných kučier.  

Efektívne papiloty

Poznáte papiloty? Sú to penové nátačky na vlasy v tvare paličiek, ktoré dokážu vytvoriť dokonalé vlny. Vlasy poriadne osušte, rozdeľte na dve časti a na tenšie pramienky natočte papiloty v akomkoľvek smere. Môžete s nimi na hlave chodiť cely deň, ale lepšie je nechať ich pôsobiť cez noc.

Čelenka nie len proti mrazu

Vlny si na hlave môžete vytvoriť aj s pomocou obyčajnej čelenky. Navlhčite si jemne vlasy, nasaďte si čelenku a začnite okolo nej obmotávať pramene. Čim budú hrubšie, tým väčšiu vlnu vytvoríte a čím budú naopak tenšie, tým bude vlna menšia. Nechajte vlny pôsobiť počas celej noci a ráno jemne prečešte prstami.

Vrkoče

Prirodzeným a jednoduchým spôsobom, ako si na hlave vytvoriť kučery, sú nepochybne vrkoče. Po zmývaní vlasy osušte uterákom a zapleťte do užších alebo hrubších vrkočov. Na konci ich upevnite sponkami a nechajte poriadne vysušiť. Po rozpletení ich nečešte kefou, ale prstami.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 11:01