Takto by mala vyzerať vaša skincare v zime.dreamstime
StoryEditor

Nároky pleti sa v zime menia: Takto by mala vyzerať vaša zimná skincare

10.12.2023, 19:00
Krása a móda

S príchodom zimy by ste nemali meniť len šatníky, ale aj rutinu v starostlivosti o pleť. Chladné počasie, vykurované miestnosti či suchý vzduch totiž dokáže vašej pokožke zbytočne uškodiť. Aby ste ju ochránili a udržali jej zdravie, pripravili sme si pre vás zopár tipov na to, ako by mala vyzerať vaša zimná skincare.

V každom ročnom období potrebuje vaša pleť niečo iné. Zvýšenú starostlivosť však vyžaduje najmä v zime, kedy je vystavovaná silnému mrazu, vetru, suchému vzduchu či príliš prekúreným miestnostiam, ktoré spôsobujú vysušovanie, citlivosť a podráždenosť. Aby ste ju udržali zdravú aj v tomto chladnom počasí, mali by ste zmeniť svoju skincare rutinu. Pozrite, sa ako sa starať o pleť v zime.

Začnite so správnym odličovaním

V zime by ste pri starostlivosti o pleť mali myslieť najmä na jej dostatočnú hydratáciu. To môžete dosiahnuť už pri samotnom odličovaní. V chladnom počasí sa snažte používať odličovače v podobe gélu alebo krému. Zabudnite však na dvojité čistenie, ktoré pleť zbytočne ešte viac podráždi a vysuší. Siahnuť sa oplatí po odličovači s obsahom glycerínu, zeleného čaju alebo kamilky, ktorá pokožku regeneruje, upokojí a ochráni pred voľnými radikálmi. Stačí, ak krém či gél vmasírujete do pokožky a napokon dôkladne opláchnete. 

Vynikajúce zvlhčovadlo

S hydratáciou vám pomôže aj kyselina hyalurónová, ktorú sa oplatí zaobstarať v podobe séra. Okrem toho, že funguje ako zvlhčovadlo, dokáže spevniť pokožku, zbaviť ju vrások a jemných liniek. Takisto podporuje tvorbu kolagénu, urýchľuje hojenie rán a znižuje zápal. Sérum s kyselinou hyalurónovou by ste mali použiť po odlíčení a naniesť na vlhkú pokožku.

Oslabená kožná bariéra

Vplyvom chladu a vetru môže byť kožná bariéra v zime veľmi oslabená. Aby ste zabránili vzniku zápalu, vysušenej pleti a vráskam, začnite používať hydratačný krém s obsahom ceramidov. Ten prospieva k pevnému, zdravému a rozjasnenému vzhľadu pokožky.

Vyživenie vďaka oleju

Pri zimnej skincare rutine sa oplatí zaobstarať aj kvalitný pleťový olej, ktorý dodá pokožke potrebné vitamíny a minerály. Rovnako tak jej pomôže zadržať vodu a zabráni tak tomu, aby ju prostredie odčerpávalo. Siahnuť môžete po arganovom, čajovníkovom, šípkovom alebo skvalánovom oleji.

Pozor na slnko

Napokon nezabudnite v zime používať aj opaľovací krém s vysokým faktorom, ktorý ochráni pokožky pred vysušením, zabráni vzniku vrások a pigmentových škvŕn.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 11:58