Na spadnuté očné viečka pomôže vajíčko či správna kozmetika.dreamstime
StoryEditor

Rozlúčte sa so spadnutými viečkami: Pomôcť vám môže správne líčenie, cviky či vajcia

22.09.2023, 09:00
Krása a móda

Žiadna žena netúži po spadnutých očných viečkach, ktoré nielenže vyzerajú nepekne, ale aj zhoršujú zrak a pridávajú na veku. Ak ich máte a chceli by ste sa ich zbaviť, pomôcť vám napríklad môže správne líčenie, cviky či dokonca vajíčka. Pozrite sa, čo naozaj funguje na spadnuté viečka.

Harmančekový čaj aj na kruhy či vrásky

Ak vás okrem ovisnutých viečok trápia aj vrásky, opuch či kruhy pod očami, uvarte si čaj z harmančeka. Keď čajové vrecúško vychladne, priložte ho na oči a nechajte pôsobiť 20 minút. Aby mala táto kúra čo najlepší efekt, opakujte ju po dobu 7 dní.

Uhorka na spevnenie

Ďalším z účinných prírodných liekov na ovisnuté viečka je uhorka. Položte si na oči plátky uhorky a nechajte pôsobiť 15 minút. Vďaka tomu, že v sebe ukrýva dôležité kyseliny a antioxidanty, dokážu odstrániť opuch očí, omladiť ich vzhľad, znížiť zápal a spevniť pokožku.

Cviky na ovisnuté viečka

Na spevnenie očných viečok vám môžu pomôcť aj rôzne cviky. Oči zatvorte, zdvihnite obočie na 10 sekúnd a tak vysoko, ako je to možné. Opakujte 5 krát. Takisto môžete otvoriť oči a rýchlo žmurkať alebo si položiť ukazovák na obočie, pomaly prižmúriť a stlačiť. Dôležité je, aby ste očné svaly neustále precvičovali, čím neochabnú a nebudú ovísať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. máj 2024 07:06