To, ako často by ste si mali vlasy umývať záleží od ich typu.pexels
StoryEditor

Umývanie vlasov nepodceňujte. Ako často by ste ich mali umývať záleží od typu vlasov

08.09.2023, 08:00
Krása a móda

Máte pocit, že robíte všetko preto, aby vaše vlasy vyzerali tip top no nič nepomáha? Správna starostlivosť je samozrejme základ, no ak je prehnaná, nemusí to vždy priniesť výsledky, ktoré by ste očakávali. A nie len starostlivosť o vlasy, ale aj ich umývanie má vplyv na to, ako budú vyzerať. Zohľadnite práve pri tomto prvom kroku to, aký typ vlasov máte.

Aj frekvencia umývania vlasov sa pri rôznych typoch vlasov líši. Ak teda chcete krásne a zdravé vlasy, myslite na to

Husté vlasy

Husté vlasy sú snom snáď každej ženy. Upravené sú za pár minút a dajú sa z nich behom chvíle vykúzliť rôzne účesy. No o to viac sa práve o tento typ vlasov musíte starať. Umývať ich stačí jedenkrát za týždeň, no nezabudnite po umytí vždy použiť masku či kondicionér na vlasy.

Suché vlasy

Suché vlasy potrebujú špeciálnu starostlivosť. Zväčša majú oveľa väčšie sklony k lámavosti či štiepeniu. Ak ich umývate príliš často, vôbec im tým nepomôžete. Jeden, maximálne dvakrát za týždeň úplne stačí. Nezabudnite na hydratačné prípravky či masky, ktoré necháte pôsobiť aj niekoľko hodín. Vyberajte šampóny, ktoré vlasy nevysušujú, ale naopak, hydratujú ich a dodajú im potrebné živiny.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. máj 2024 17:19