Jablká obsahujú množstvo vitamínov.Shutterstock
StoryEditor

Potrebuje vaša pleť vzpruhu? Detoxikujte ju pomocou týchto potravín

05.09.2023, 08:00
Krása a móda

Vaše telo vám bez pochýb zráta vždy všetky vaše prehrešky. A kde inde by sa to malo odraziť, než na pleti či koži ako takej? Strava má totiž vplyv nie len na zdravie vášho tela, ale aj pleti. Ak teda badáte väčšie či menšie nedokonalosti v podobe akné, suchej pleti, ale tiež mdlých či rozštiepených vlasov a nechtov, je na čase upraviť jedálniček.

Správna skladba potravín dokáže s vašim telom urobiť hotové zázraky. Niekedy stačí naozaj málo a pleť sa pomocou niektorých potravín zbaví škodlivých látok a bude opäť žiarivá a zdravá.

Jablká

Už o pár týždňov bude vrcholiť jablková sezóna. Našťastie je však toto ovocie dostupné celoročne a to aj za priaznivé ceny. Jedzte ho pokiaľ možno denne. Je zdrojom vlákniny, ale aj vitamínov skupiny B, A, C, E a K, ktoré priamo vplývajú na zdravie a vitalitu vašej pokožky. Jablká vždy konzumujte aj so šupkou, práve ona je zdrojom spomenutých vitamínov. Okrem toho obsahujú pektín. Ten zodpovedá za zdravie vašich obličiek a pečene a napomáha telu zbavovať sa nahromadených toxínov.

Fenikel

Túto zeleninu väčšina ľudí v potravinách stále obchádza. No mali by ste to zmeniť. Fenikel sa dá konzumovať čerstvý, ale aj tepelne upravený a jeho lahodná chuť vás prekvapí. Preto by ste mu vo vašej kuchyni mali dať šancu. Zbavuje telo nie len toxínov, ale aj nahromadených tukov. Je to teda skvelá surovina aj v prípade, že sa snažíte zbaviť pár kíl.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. máj 2024 14:46