Vytrieďte si šatník a pridajte si na pozitívnej energii.dreamstime
StoryEditor

Doprajte svojmu šatníku detox a vyhoďte kúsky, ktoré vás oberajú o energiu

24.08.2023, 09:00
Krása a móda

Nielen telu, ale aj vašej domácnosti by ste mali raz za čas dopriať detox. Týka sa to najmä šatníka, ktorý býva často preplnený vecami, ktoré sú vám nielenže zbytočné, ale dokážu vás oberať o energiu. Pozrite sa, ako si vytriediť šatník, aby ste sa cítili dobre zvonka aj zvnútra.

Nebojte sa vyhodiť poškodené kúsky

Napokon sa pustite do triedenia. Každý jeden kúsok si poriadne poobzerajte, aby ste zistili, či je ešte vhodný na ďalšie nosenie. Ak na oblečení nájdete žmolky, párajúce sa švy, odtrhnuté gombíky, dierky či natrhnuté pútka, bez rozmyslenia tieto veci vyhoďte. Je vám ich ľúto? Uvedomte si, že tieto kúsky u poškodené a rozhodne si ich už viackrát neoblečiete. 

Veci, ktoré nenosíte

Ak v šatníku nájdete veci, ktoré nie sú poškodené, no nemali ste ich na sebe už viac ako rok, dajte ich na jednu kopu. Na konci triedenia sa k nej vráťte a veľmi dobre si rozmyslite, či budete tieto modely ešte niekedy nosiť. Ak si nie ste isté, radšej nimi zbytočne nezapĺňajte miesto a s kľudom ich posuňte niekomu inému alebo ich využite na handry.

Nezabudnite na topánky a doplnky

Pri triedení šatníka by ste mali prejsť aj vaše doplnky či topánky. Ak ste našli obuv, ktorá sa nedá nosiť už ani na doma, preč s ňou. Rovnako tak ej to aj s doplnkami. Tie, ktoré si už čo to prežili a je to na nich vidno, nebojte sa ich vložiť do koša. Napokon si tieto kúsky poukladajte do škatuliek, topánky vyčistite a neimpregnujte.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. máj 2024 20:49