Pruhy na oblečení patria k prvkom, ktoré nikdy nevyjdú z módy.Shutterstock
StoryEditor

Zvislé, vodorovné či šikmé: Vytvarujte si postavu vďaka pruhovanému oblečeniu

21.08.2023, 17:00
Krása a móda

Či už sú to zvislé, vodorovné alebo šikmé, je viac, než jasné, že pruhy na oblečení patria k prvkom, ktoré nikdy nevyjdú z módy. Môže za to najmä fakt, že niektoré majú schopnosť zoštíhľovať, iné rozširovať alebo predlžovať. Ak patríte k ženám, ktoré sa pruhov neboja, pripravili sme si pre vás zopár rád, ktoré vás naučia, ako ich nosiť.

Pruhy na oblečení obľubuje veľké množstvo žien. Bohužiaľ, len máloktorá z vás vie, ako správne ich nosiť. Práve z tohto dôvodu vás tak nesprávne zvolené pruhy môžu rozšíriť alebo dokonca skrátiť v častiach, v ktorých si to neželáte. Aby ste aj v takýchto kúskoch vyzerali vkusne a trendy, pripravili sme si pre vás zopár tipov, ktoré vám pomôžu vytvarovať, zoštíhliť alebo predĺžiť postavu.

Široké pruhy

Síce sa hovorí, že čím širšie pruhy sú, tým vás viac rozšíria, no nemusí to byť pravda v každom ohľade. Ak totiž siahnete po kúskoch v inej než čiernobielej farbe, ako je napríklad žltá, zelená či oranžová, môžete vďaka nim aj čo to schovať. Pozor si na ne dajte iba v prípade, ak sú široké pruhy naozaj výrazné.

Úzke pruhy

Pruhmi, ktoré sú užšie alebo nepravidelné, môžete zakryť akékoľvek nedostatky. Pri väčšom dekolte preto voľte úzke pruhy, pri širšej spodnej časti tela siahnite po nepravidelných.

Šikmé pruhy

Ak si túžite vytvarovať postavu pomocou oblečenia, zaobstarať by ste si mali kúsky so šikmými pruhmi. Vďaka nim odvediete pozornosť od kritických partii.

Vodorovné pruhy

Máte menšie pozadie alebo dekolt a chcete, aby v oblečení vyzeral väčšie? Siahnuť by ste mali po oblečení s vodorovnými pruhmi, ktoré majú skvelú schopnosť rozširovať. Dajte si však pozor na to, aby ste si nimi nezväčšili časti, ktoré sú širšie už sami o sebe.

Zvislé pruhy

Ak ste nižšie vzrastu a potrebujete predĺžiť postavu, zaobstarať by ste si mali nohavice alebo tričko so zvislými pruhmi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 12:42