Pleť si počas letu zaslúži špeciálnu starostlivosť.pexels
StoryEditor

Cestujete lietadlom? Vaša pleť bude potrebovať špeciálnu starostlivosť

22.08.2023, 08:00
Krása a móda

Čaká vás cestovanie lietadlom? Ak áno, pripravte na túto cestu aj vašu pleť. Najmä, ak let bude trvať niekoľko hodín. Dôležitá je starostlivosť pred, počas aj po ceste lietadlom. Inak sa vám nevyhnú opuchy a pár hodín v tomto dopravnom prostriedku sa negatívne odrazí na vašej pleti.

Tak ako počas leta či zimy, aj počas presunov lietadlom je pleť oveľa viac namáhaná.  Práve preto by ste jej mali venovať dostatočnú pozornosť.

Predpríprava

Už v deň odletu dbajte na dostatočný pitný režim, vďaka čomu bude nie len vaše telo, ale aj pokožka hydratovaná. Vynechajte príliš slané pokrmy, ktoré majú za následok zadržiavanie vody. Opuch sa totiž môže prejaviť nie len na vašich končatinách, ale aj na tvári, predovšetkým v okolo očí. Dať si pohár vína pred odletom, alebo počas letu je určite veľmi príjemné, no alkoholu by ste mali dať tiež radšej stopku. Alkohol a lietanie totiž nie je najšťastnejšia kombinácia. Ak je to možné, nedávajte na pleť zbytočne veľa vrstiev mejkapu. Ak sa predsa len nalíčite, nezabudnite mejkap aj odstrániť. Predovšetkým ak má let viac hodín, alebo ak cestujete v noci.

image

Nezabudnite si so sebou pribaliť hydratačné krémy.

pexels

Toto si doprajte

Hydratačné sérum a krém je presne to, čo vaša pleť potrebuje. Ak vám nevadia zvedavé pohľady spolucestujúcich, doprajte si počas tejto cesty aj masku na tvár. Ideálne sú takzvané sheet masky, ktoré pleť vzpružia a vy tak aj po pristáti budete vyzerať sviežo a oddýchnuto. Rovnako dobre vám poslúžia aj vankúšiky pod oči. Tie zmiernia kruhy pod očami aj prípadný opuch.

image

Vďaka maske bude pleť svieža.

pexels

Nezabudnite na toto

Vzduch v lietadle je pre vašu pleť zaťažkávacou skúškou. Klimatizácia, suchý vzduch a v neposlednom rade množstvo baktérií sa na tvári podpíšu. Preto nezabudnite po pristáti pleť dôkladne vyčistiť. Pokojne si do batožiny pribaľte menšie balenie čistiacej peny, alebo vody, alebo v nevyhnutných prípadoch použite vlhčené obrúsky na tvár, ktoré ju zbavia nečistôt. Tvárová hmla pleť osvieži a hydratuje, preto by vo vašej výbave do lietadla nemala chýbať. Následne použite sérum, krém, SPF a môžete vyraziť do vašej cieľovej destinácie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 17:01