Zbavte sa akné raz a navždy.dreamstime
StoryEditor

Trápi vás akné na tele? Vďaka malým zmenám sa ho dokážete úplne zbaviť

22.12.2023, 13:00
Krása a móda

Trápi vás akné? A to nie len na tvári, ale aj na tele? Pripravte sa na to, že zo dňa na deň sa ho síce nezbavíte, no postupne, pravidelnou a správnou starostlivosťou o pleť môžete jeho príznaky zmierniť. Akné na tele je pod drobnohľadom najmä v lete, kedy je vaša pokožka odhalená o niečo viac ako zvyčajne. No aj samotné teplo a pot sú zodpovedné za stav vašej kože.

Akné nie je len estetická záležitosť. Zapálené vyrážky často nepríjemne svrbia a dokonca sú aj bolestivé.

Umývanie

Pravidelná hygiena je základ. No taký chrbát zrejme neviete vždy umyť tak, ako by ste potrebovali. A práve v lete by ste práve tomuto miestu mali venovať oveľa väčšiu pozornosť. Pot v kombinácii s krémami robí svoje a upchaté póry sa čoskoro premenia na nepekné pupienky. A to je určite to posledné čo chcete. No akné sa vyskytuje nie len na chrbte, ale aj na dekolte.

Pozor na kozmetiku

Minimalizujte používanie tuhých krémov či masiel, ktoré niekedy urobia viac škody ako osohu. Vždy večer na umývanie použite nie len jemné mydlo, ale niekoľkokrát do týždňa si doprajte aj peeling. Práve ten vašu pokožku zbaví nečistôt a odumretej kože, ktorá neskôr môže spôsobiť akné. To však robte skôr preventívne. Pokiaľ už vyrážky vznikli, peeling by ich zbytočne podráždil. Ak je pleť veľmi citlivá, vyskúšajte gély na intímnu hygienu. Rovnako vám poslúžia produkty s obsahom tea three oleja, alebo iných antibakteriálnych zložiek.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 01:13