Dlhé a zdravé vlasy môžete mať aj vy!pexels
StoryEditor

Rastú vaše vlasy len do určitej dĺžky? Nevzdávajte sa, stále máte nádej na dlhú hrivu

13.06.2023, 10:00
Krása a móda

Iste nám dáte za pravdu že po dlhých a hustých vlasoch túži väčšina žien. No nie každej bola nadelená hriva s ktorou by bola spokojná. Mnoho žien okrem hustoty vlasov trápi aj ich dĺžka. Ak vlasy narastú len do nejakej dĺžky a viac nepodrastú ani o centimeter, môže to mať viacero príčin.

Rast vlasov ovplyvňuje hormonálna nerovnováha, ale aj to, v akom stave je pokožka hlavy.

Zdravá pokožka

Pri starostlivosti o vlasy by ste nemali zabúdať ani na pokožku hlavy. Len tak dosiahnete výsledky po ktorých túžite. Aj pokožku by ste mali dostatočne stimulovať aby vlasy dokázali bez problémov rásť. Častým problémom je príliš suchá koža. To je dôsledok nesprávneho výberu vlasovej kozmetiky ale tiež časté používanie fénu, žehličky na vlasy, pobyt na slnku bez pokrývky hlavy. Pravidelne si preto doprajte masky nie len na vlasy, ale aj tie ktoré hydratujú a vyživia pokožku hlavy. Vyberajte si produkty ktoré neobsahujú silikóny, sulfáty či parabény. Dnes už trh toho skutočne ponúka veľa, tak voľte to, čo vám neškodí a práve naopak, čo rast a zdravie vlasov podporí.

Živiny

Nie len vonkajšia starostlivosť ale aj tá vnútorná je nemenej dôležitá. Dodržiavanie pitného režimu či dostatočný príjem živín, aj to v nemalej miere ovplyvňuje ako budú vaše vlasy vyzerať. Dokonca aj pravidelné podstrihávanie končekov je pre vašu korunu krásy viac než prospešné. Vlasy sa štiepia od končekov smerom hore, tým pádom sa lámu a dĺžka vlasov sa tak chtiac nechtiac skracuje. Keď však toto všetko budete mať pod kontrolou, vlasy zostanú krásne a onedlho sa budete môcť tešiť aj z toho, že budú mať o pár centimetrov viac. Pomôže vám tiež ak začnete užívať železo, zinok či vitamíny skupiny B.

Hormonálna nerovnováha

Ak máte dlhodobý problém s lámaním či vypadávaním vlasov, je na mieste nechať si vyšetriť hormonálny profil. Možno za vašimi problémami stoja práve hormonálne výkyvy. Tie sa prirodzene dostavia v období dospievania a u žien sú ovplyvnené aj menštruačným cyklom, tehotenstvom či menopauzou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 12:57