O krásny úsmev sa postarajú aj jablká.dreamstime
StoryEditor

Zabudnite na bieliace pasty, vďaka týmto ovociam budú vaše zuby krásne biele

11.06.2023, 10:00
Krása a móda

Využite sezónu ovocia naplno a to nie len na doplnenie vitamínov, ale aj na vybielenie vašich zubov. Niektoré druhy ovocia sa postarajú o žiarivý úsmev lepšie než by ste si mysleli. Prečo teda naplno nevyužiť to čo ponúkajú?

To čo dodá vášmu úsmevu ten správny šmrnc je predovšetkým zdravý a pekný chrup. Niektoré druhy ovocia obsahujú látky ktoré vám s tým pomôžu.

Dyňa červená

Dyňa neodmysliteľne patrí k letu. Jete ju takmer denne a ani netušíte, že popri tom ako si na nej pochutnávate sa stará aj o vaše zuby. Obsahuje veľa vody, vďaka čom zuby zbavuje zubného povlaku a okrem toho obsahuje kyselinu jablčnú ktorá má schopnosť eliminovať zažltnutú či sivú farbu na vašich zuboch.

Ananás

Aj exotický ananás vás na vašej ceste ku krajšiemu úsmevu rozhodne nesklame. Hoci obsahuje cukor, zubných kazov sa báť nemusíte. Práve naopak, je šetrný k zubnej sklovine a rovnako ako dyňa sa postará o krásny úsmev.

Jahody

Jahodová sezóna je v plnom prúde a ešte sa z tejto ovocnej nádielky budete pár týždňov tešiť. Nedávno sme písali o tom aké benefity z nich môže ťažiť vaša pleť a vlasy. No nespomenuli sme ich prínos pre vaše zuby. Aj jahody sú bohaté na kyselinu jablčnú a to čo robí s vašimi zubami už viete.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 17:51