V lete zvýšte starostlivosť o svoje vlasy.dreamstime
StoryEditor

Päť krokov starostlivosti o vlasy pred a počas leta

03.06.2023, 10:00
Krása a móda

Leto sa nezadržateľne blíži a teploty stúpajú zo dňa na deň. Je teda na čase venovať dostatok pozornosti nie len svojej pokožke, ale aj vlasom. Práve tým dávajú slnečné lúče poriadne zabrať. Pár krokov však môžete urobiť preto, aby ste vaše vlasy na leto pripravili a aby ste na jeseň nemuseli riešiť napáchané škody.

Hydratácia a pokrývka hlavy by mali byť základ. Rovnako ako eliminovanie používania fénu, kulmy či žehličky na vlasy.

Prvý krok

Prvým krokom ktorý je zároveň jedným z najdôležitejších je správna starostlivosť o vašu hrivu. Na leto pokojne vymeňte prípravky ktoré bežne používate za tie ktoré vlasy viac hydratujú. Doprajte im extra dávku olejčekov či ochranných sprejov a pokiaľ bežne nepoužívate masky na vlasy či kondicionér, počas letných mesiacov by vo vašej výbave rozhodne nemali chýbať.

Druhý krok

Hoci sa to možno nezdá, no pokrývka hlavy dokáže v pomerne veľkej časti chrániť aj vaše vlasy. Nie len vašu hlavu pred úpalom. Vyhnete sa tak vyblednutej či vyťahanej farbe, hoci niektorým odtieňom vlasov tento dotyk slnka veľmi pristane. Klobúk či šiltovku noste aspoň počas dovolenky kedy ste priamym slnečným lúčom vystavovaní niekoľko hodín denne.

image

Klobúky či šiltovky by mali byť v lete samozrejmosťou.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 00:07