Klasické odličovacie tampóny môžete nahradiť týmito zdravšími alternatívami.dreamstime
StoryEditor

Vaša plať sa vám poďakuje: Nahraďte klasické odličovacie tampóny zdravšou alternatívou

26.05.2023, 19:00
Krása a móda

Aby bola vaša pleť zdravá a krásna, mali by ste dbať o jej pravidelné čistenie a dôkladné odličovanie. Na túto procedúru pravdepodobne väčšina z vás používa jednorázové odličovacie tampóny. Čo keby ste vyskúšali omnoho ekologickejšiu pomôcku, ktorá je navyše omnoho šetrnejšia k vašej pleti? Pozrite sa, čím nahradiť klasické tampóny.

Klasické odličovacie tampóny používa pravdepodobne každá z vás. Mali by ste si však uvedomiť, že ich denne spotrebujete niekoľko, vďaka čomu tak prispievate k tvorbe odpadu. Okrem toho v sebe často ukrývajú konzervačné látky, ktoré môžu podráždiť vašu pokožku. Ak by ste chceli vyskúšať niečo nové a urobiť pre svoje zdravie o čosi viac, mali by ste si zaobstarať ekologickejšie a cenovo prijateľnejšie alternatívy klasických vatových tampónov. My sme si pre vás pripravili štyri tipy náhradníkov, ktorý vám vydržia dlhšie a šetria planétu.

Látkové alebo háčkované tampóny

Odličovacie tampóny z látky či bavlny si môžete ušiť a uháčkovať aj samy doma. Ideálny je na to starší uterák, no s kľudom môžete použiť aj niečo iné. Vyrobte si približne 7 kusov, aby ste ich mohli striedať podľa potreby. Po použití stačí, ak ich vyperiete v rukách obyčajnou mydlovou vodou. Okrem odličovania vám však môžu poslúžiť aj na odstránenie laku na nechty.  

Bambusové handričky

Ďalšou ekologickou alternatívou klasických odličovacích tampónov je bambusová handrička na tvár, ktorá pripomína menší uterák. Použiť ju môžete na odstránenie mejkapu, umývanie, zotieranie pleťovej masky a čistenie pleti. Keďže pleť nedráždi, vhodná je najmä pre ženy s citlivou pokožkou. Po použití ju jednoducho preperte v rukách a nechajte dôkladne uschnúť.

Konjaková hubka

Keď si zaobstaráte konjakovú hubku, môžno vás prekvapí, že je veľmi tvrdá. Nebojte sa, po namočení okamžite zmäkne a je pripravená na použitie. Môžete si ňou odlíčiť  mejkap alebo masírovať pokožku. Okrem vyčistenia dokáže pleť rozžiariť a zjemniť. Po použití ju vždy opláchnite a keď sa začne rozpadávať, vymeňte ju za novú. Vydržať by vám mala približne tri mesiace.

Morská hubka

Morské hubky sú organizmy, ktoré žijú v mori, vďaka čomu má každá z nich úplne iný tvar a rozmer. Tie, ktoré sú určené na telo a pleť, sú veľmi jemné. Použiť ich môžete na odlíčenie, odstránenie odumretých kožných buniek a prekrvenie pokožky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 06:14