Vyživte svoju pleť vďaka týmto nápojom.dreamstime
StoryEditor

Vyživte svoje pleť aj zvnútra: Tieto nápoje sa postarajú o jej hebkosť, pevnosť a žiarivosť

19.05.2023, 17:00
Krása a móda

Okrem vonkajšej starostlivosti v podobe všemožných kozmetických produktov, krémov a sér by ste mali svoju pleť vyživovať aj zvnútra. S tým vám môžu pomôcť nápoje, ktoré vašu pokožku upokoja, rozjasnia a spevnia. Pozrite sa, ktoré nápoje by sa mali nachádzať vo vašej beauty rutine.

Túžite po hebkej, žiarivej a pevnej pokožke? V tom prípade by ste sa mali zamyslieť nad tým, čím pravidelne svoju pleť vyživujete. Ak na ňu nanášate len kozmetické produkty a na to, čo je pod ňou, zabúdate, nemôžete sa čudovať, že jej vzhľad nie je podľa vašich predstáv. O pleť sa totiž musíte pravidelne starať aj zvnútra, napríklad pomocou nápojov, ktoré ju upokoja a rozjasnia. Pozrite sa, o ktorých zázračných odvaroch je reč.

Matcha a zelený čaj

Hebkú a žiarivú pleť zaručí aj matcha či zelený čaj. V oboch nájdete látky, ktoré podporujú krvný obeh, bojujú proti začervenaniu, podráždeniu a predovšetkým starnutiu pleti. Zároveň v sebe ukrývajú upokojujúce účinky, vďaka čomu dokážu pomôcť aj pri akné a ekzémoch.

Kombucha

Tento nápoj obsahuje probiotiká a vitamíny, ako je napríklad vitamín B, ktorý spevňuje a ochraňuje pokožku. Okrem toho dokáže vašej pleti poskytnúť hydratáciu, eliminovať účinky oxidačného stresu a vyživiť jej vzhľad.

Aloe Vera

Táto liečivá rastlinka má upokojujúce a vyživujúce účinky. Keďže je bohatá na antioxidanty, môžete si ju zavolať na pomoc vtedy, keď vás budú trápiť vrásky či jemné linky.

Voda s medom a citrónom

Voda je pri vyživovanú pokožky základ. Ak však do nej pridáte med a citrón, poskytnete vašej pleti ešte viac benefitov. Tento nápoj je bohatý na vitamín C, ktorý dokáže omladiť pokožku a podporiť rast zdravých kožných buniek. Okrem toho pôsobí antibakteriálne, takže pleť vyčistí aj zvnútra.

Zlaté mlieko

Počuli ste už o tomto nápoji? Mali by ste. Zlaté mlieko je nápoj z mlieka a kurkumy, ktorá má silné antibakteriálne účinky. Nielenže dokáže bojovať so zápalom, ale zbaví vás akné, jaziev či tmavých kruhov. Rovnako tak rozjasní vašu pleť a omladí ju.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 14:31