Nezabudnite pleť hydratovať.pexels
StoryEditor

S príchodom jari sa menia aj potreby vašej pleti. Toto by ste pri starostlivosti o ňu nemali vynechať

14.04.2023, 14:00
Krása a móda

Tak ako vaše telo, aj vaša pleť má na jar úplne iné potreby ako počas zimy či leta. Ak chcete, aby vyzerala zdravo a sviežo počas celého roka, treba prihliadať aj na ročné obdobia a tomu prispôsobiť celkovú starostlivosť o ňu.

S pribúdajúcimi teplými dňami zrazu môžete badať isté zmeny aj na vašej pleti. Je čas na jej regeneráciu a prípravu na slnečné lúče.

Zbavte sa odumretej kože

Aby sa všetky prípravky ktoré na pleť dáte oveľa jednoduchšie vstrebávali, je nutné zbaviť ju v prvom rade nečistôt a odumretej kože či čiastočiek ktoré jej v tom bránia. Zaraďte do svojej pravidelnej rutiny peeling a to aspoň jedenkrát do týždňa. Je na vás či zvolíte abrazívny, alebo chemický, podstatné je, že zbavia pleť toho, čo na ňu nepatrí.

Hydratujte

S príchodom slnečných dní zrejme aj vy budete oveľa viac času tráviť na čerstvom vzduchu. Aj preto by ste mali svoju pleť hydratovať. Pomôžu  vám k tomu séra, ľahké hydratačné krémy ktoré sa rýchlo vstrebávajú, ale aj masky. Práve hydratačnú či výživnú masku by ste si mali podobne ako peeling dopriať aspoň raz do týždňa.  A nezabúdajte na pitný režim!

image

Nezabúdajte ani na krém s SPF faktorom.

pexels

Chráňte

A pri slnku ešte chvíľu zostaneme. Okrem bežného denného krému nezabudnite aj na ten s SPF faktorom. Už vám nebude stačiť len SPF 15, ktoré je bežnou súčasťou niektorých denných krémov. Je na čase si na tvár denne dávať minimálne ochranný krém s SPF 30, ale ideálne 50. Ak budete von tráviť počas víkendu väčšinu dňa, natrite sa aj niekoľkokrát. Nech je vaša pleť chránená a bez nepekných pigmentových škvŕn. Vyšší ochranný faktor by ste mali používať aj vtedy ak je vašou bežnou výbavou v starostlivosti o pleť napríklad retinol.

Vitamíny

Na to, aby sa viditeľne zlepšila vitalita vašej pleti by ste mali pravidelne konzumovať aj vitamíny. Prijímajte ich dostatok nie len v strave, ale pokojne aj v doplnkoch výživy a tiež v kozmetike. Zamerajte sa na produkty ktoré obsahujú vitamín C. Ten vašu pleť rozjasní a zjednotí, ale tiež vitamín E, ktorý bojuje proti predčasnému starnutiu pleti, chráni kožnú bariéru a pleť udrží dlhšie hydratovanú.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 10:17