Ak túžite po dlhých a zdravých mihalniciach, musíte im venovať dostatočnú starostlivosť.dreamstime
StoryEditor

Vypadávajú vám mihalnice? Toto sú najčastejšie príčiny nie len vypadávania, ale aj lámania

11.04.2023, 14:00
Krása a móda

Kto by netúžil po výrazných očiach? A čo iné ak nie husté a dlhé mihalnice vám zaručia dramatický pohľad? Podobne ako vlasy, aj mihalnice pravidelne vypadávajú a tiež podliehajú lámaniu. Ak však postrehnete, že vaše mihalnice nadmieru vypadávajú, môže to byť následok niekoľkých zlých krokov.

Podobne ako vaše vlasy, pleť či nechty, aj mihalnice potrebujú špeciálny prístup a starostlivosť.

Odličovanie

Prvým a najčastejším problémom, prečo vám začnú mihalnice nadmieru vypadávať je nesprávne, ale aj nedostatočné odličovanie. V prvom rade si pripomeňme, že odlíčiť sa musíte vždy. Aj keď pociťujete tú najväčšiu únavu, aj keď nestíhate, prídete domov neskoro. Tých pár minút na to, aby ste odstránili mejkap si jednoducho musíte nájsť. Ak by ste na svojich riasach maskaru nechali, je viac než isté, že sa vám počas noci polámu. Lámavosť a vypadávanie vám však hrozí aj v prípade, že sa odlíčite buď nedostatočne, alebo nesprávne. Pri zbavovaní sa mejkapu nepoužívajte žiaden tlak. Ide to aj ľahko. Stačí mať kvalitný, ideálne dvojfázový odličovač. Tampón navlhčite, priložte ho na oko, nechajte chvíľu pôsobiť a následne opatrne v smere zhora dole jemne zbavujte vaše oko vrstvy špirály. Oči následne jemne umyte vlažnou vodou.

image

Mihalniciam doprajte aj sérum či ricínový olej.

pexels

Starostlivosť

Aj mihalnice potrebujú výživu, aby boli pevné a niečo ich len tak jednoducho nezlomilo. V tomto prípade môžete siahnuť po prírodnej alternatíve, ktorou je rozhodne ricínový olej. Ten nanášajte pomocou vatovej tyčinky niekoľkokrát týždenne na čisté oko ku korienkom mihalníc. Želaný efekt na vašich mihalniciach uvidíte aj po používaní špeciálnych spevňujúcich sér.

Kozmetické produkty

Ak ste na svojich mihalniciach spozorovali nadmerné vypadávanie, skontrolujte si dátum exspirácie vašej špirály. Špirálu by ste mali vymeniť každého štvrť roka. Kefka je živnou pôdou pre rôzne nečistoty a baktérie. Ak ste problém zaznamenali po tom, ako ste vymenili svoju stálu špirálu za novú, je možné, že vám robí problém niektorá zložka, ktorú tento produkt obsahuje. Buďte aj v tomto prípade obozretné a nepodceňujte to!

image

Aj zlá špirála môže stáť za vypadávaním mihalníc.

pexels
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 10:19