Pozrite sa, ktorá technika holenia je pre vás tá najlepšia.dreamstime
StoryEditor

Žiletka, vosk, pinzeta alebo laser: Viete, čo je pre vás najlepšie na holenie?

07.04.2023, 10:00
Krása a móda

Trápi vás citlivá pokožka, začervenanie či vyrážky po holení? Možno len používate zlú metódu. Holenie je súčasťou skrášľujúcej rutiny takmer každej z vás. Niektoré uprednostňujú používanie žiletky, iné vosk alebo laser. Aby ste predišli zbytočným problémom, je dobré vedieť, čo je pre vašu pokožku najlepšie. Pozrite sa, aká metóda je pri holení najlepšia.

Každá z vás túži po hladkej pokožke bez chĺpkov, začervenania či vyrážok. Aby ste si splnili tento sen, deň čo deň si holíte nohy, podpazušie či intímne partie všemožnými technikami. Používate laser, vosk alebo žiletku? Možno si poviete, že je jedno, akú metódu pri holení volíte, no opak je pravdou. Súčasný kozmetický priemysel totiž ponúka nespočetné množstvo produktov, ktoré vám síce pomôžu odstrániť nežiadúce chĺpky, no nie všetky sú vhodné pre zdravie vašej pokožky. Pozrite sa, aké sú výhody a nevýhody najobľúbenejších metód na holenie.

Žiletky

Pravdepodobne neexistuje žena, ktorá by aspoň raz v živote nevyskúšala holenie žiletkou. Môže za to aj fakt, že je to najlacnejší a najjednoduchší spôsob, ako si odstrániť ochlpenie bezbolestne. Síce majú žiletky množstvo plusov, rovnako tak aj mínusov. Holenie pomocou žiletky musíte pravidelne opakovať, pretože pri ňom zrežete iba viditeľné časti, môžete sa ľahko porezať a nesprávnym holením spôsobiť zarastanie. Okrem toho vznikajú na pokožke po žiletke mikroodreniny, do ktorých sa ľahko prenesú infekcie a baktérie. Najväčším negatívom žiletiek je však to, že sa rýchlo tupia, takže ich musíte často vymieňať a ich efekt vydrží maximálne jeden deň.

Vosk

Vosk zaručí vašim nohám hebkosť a spolu s ochlpením odstráni aj odumreté kožné bunky. Odstraňovanie chĺpkov pomocou vosku síce vydrží dlhšiu dobu, no je dosť bolestivé. Jeho veľkou nevýhodou je aj to, že spôsobuje podráždenie pokožky, suchosť a pri použití horúceho vosku aj popálenie. Okrem toho ho nemôžete používať na podpazušie, kde je pokožka veľmi citlivá.

Depilačné krémy či peny

Pri depilačných penách či krémoch ide taktiež o jednoduchý a lacný spôsob holenia. Tieto prípravky fungujú tak, že rozpustia keratín chĺpku, zničia ho aj s korienkom a zachovajú cibuľku, z ktorej vyrastá. Síce ide o bezbolestnú formu holenia, depilačné krémy často obsahujú chemikálie, ktoré dráždia pokožku. Naproti holeniu žiletkou trvá táto metóda o čosi dlhšiu dobu a nedokáže si poradiť so silnejším ochlpením.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 11:27