Vďaka týmto trikom vám bude parfum voňať čo najdlhšie.dreamstime
StoryEditor

Nevydrží vám parfum dlho voňať? Vďaka týmto trikom môžete predĺžiť jeho intenzitu

09.03.2023, 19:00
Krása a móda

Správny výber parfumu dokáže nastaviť vašu náladu na celý deň. Či už sa chystáte na dôležitý pohovor a túžite sa cítiť istejšie alebo máte rande, na ktorom chcete svojou vôňou zapôsobiť na partnera. Ako však zabezpečíte, aby vám parfum vydržal voňať čo najdlhšie? Vďaka týmto trikom môžete predĺžiť jeho intenzitu.

Nie je nič horšie, ako keď vám vôňa, za ktorú ste minuli desiatky eur alebo ste nad jej výberom strávili niekoľko hodín, vydrží iba pár minút. Zažili ste už aj vy? Ak nechcete, aby sa to v budúcnosti znovu opakovalo, pripravili sme si pre vás niekoľko trikov, vďaka ktorým budete nádherne voňať po celý deň.

Aplikujte parfum po sprche

Aj keď ste zvyknuté si parfum striekať na pokožku pred odchodom z domu, ak chcete, aby vydržal dlhšie, mali by ste si ho aplikovať ihneď po sprche. Prečo? Vlhkosť, ktorá na koži po sprche zostáva, dodá vašej vôni niečo, na čom sa môže držať. To znamená, že takýmto spôsobom môžete zvýšiť jej výdrž.

image

Parfum si aplikujte už po sprche.

dreamstime

Nezabúdajte na hydratáciu

Ako sme spomínali, vlhkosť pomáha vôni lepšie priľnúť. Ak sa pred aplikáciou vône nesprchujete, namiesto toho by ste si mali zvlhčiť pokožku. Siahnuť môžete po neparfumovanom hydratačnom kréme, ktorý vôňu lepšie uzamkne.

Nastriekajte si ho na oblečenie

Dlhú životnosť môžete parfumu dodať aj tak, že si ho nastriekate na oblečenie. Totiž, čím viac je pokožka teplejšia, tým rýchlejšie sa z nej parfum vyparí. Ak si ho však aplikujete aj na oblečenie, vôňa zostane aspoň na ňom.  

Nešúchajte si zápästia o seba

Robíte to aj vy? Mali by ste vedieť, že trením zápästia po nanesení parfumu sa mení vôňa a jej životnosť. Práve z tohto dôvodu by ste mali parfum zaschnúť. Rovnako tak si ho nezabudnite nastriekať aj na zátylok, vnútornú stranu lakťov a zadnú časť kolien, kde vydrží voňať naozaj dlho.

image

Nikdy si netrite zápästia o seba po nanesení parfumu.

dreamstime

Správne skladovanie je základ

Kde skladujete svoj parfum? V kúpeľni alebo na nočnom stolíku? Robíte veľkú chybu, pretože kolísaním teplôt či vlhkosti znižujete životnosť vašej vône. Namiesto toho uchovávajte parfum v chladnej zásuvke mimo priameho slnečného žiarenia a vyhnite sa jeho pretrepávaniu.

Venujte pozornosť výberu parfumu

Ak chcete, aby váš parfum vydržal čo najdlhšie, mali by ste pri kúpe venovať pozornosť názvom. Vyvarujte sa nápisom ako „Eau de Toilette“, „Sprays“ a „Eau Fraiche“. Naopak sa zamerajte na vôňe, na ktorých je napísané „Eau de Parfum“ alebo „Extrait de Parfum“. Správnym výberom tak zaručíte dlhšiu životnosť vašej vôni.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 20:45