Na riedke vlasy sú skvelé tieto farby.dreamstime
StoryEditor

Máte riedke vlasy? Tieto farby im neurobia dobrú službu a tieto dokážu presný opak

02.03.2023, 10:00
Krása a móda

Bez ohľadu na to, aké vlasy máte, väčšina z vás si vždy praje aj tak niečo iné. Tie s kučeravými vlasmi túžia po rovných a prirodzené brunetky po dokonalej blond. Inak to nie je ani pri riedkych vlasoch. Chcete aby boli plnšie a hustejšie?. Aby ste neurobili krok vedľa, pripravili sme si pre vás pár tipov na farby, ktoré im nerobia dobrú službu, ale aj na tie, ktoré dokážu presný opak.

Bojujete s riedkymi vlasmi, ktoré nemajú objem ani tvar? Nie ste samy. Milióny žien majú totiž rovnaký problém ako vy. Našťastie, existuje pár tipov, vďaka ktorým môžete prekabátiť matku prírodu. Jedným z nich je nová farba, ktorá vám zmení celkový vzhľad a spôsobí, že vaše vlasy budú omnoho plnšie. Musíte však použiť správnu techniku a odtieň. Pri farbení riedkych vlasov je dôležité, aby ste sa vyhli extrémom ako je odfarbovanie a zvolili si farbu, ktorá je blízka vašim vlasom. Pozrite sa, čo pomôže vašej hrive s hustotou a plnosťou.

Namiesto jednej farby zvoľte viactónové zvýraznenie

Ak chcete zmeniť odtieň vašich vlasov, zabudnite na jednu farbu, s ktorou by ste museli často navštevovať kaderníka, postupne by vybledla a upozornila na riedke vlasy. Naopak, vyskúšajte viactónové zvýraznenie, ktoré bez námahy splynie s prirodzeným odtieňom vlasov. Technika, ktorú zvolíte, je len na vás. Skvelá je napríklad balayage alebo melír, ktorý pôsobí ako optický klam. Čím svetlejšie máte vlasy, tým tenšie môžu vyzerať, no ak k nim pridáte tmavšie odtiene, okamžite zhustnú. Nemusíte ich však naniesť len na povrch vlasov, ale aj popod účes. Ak máte naopak tmavé vlasy, zvoliť by ste mali svetlejšie odlesky.

 

Pohrajte sa s korienkami

Udržiavanie farby je veľmi dôležité najmä vtedy, ak máte riedky vlasy. Keď si zvolíte viacero odtieňov, nemali by ste zabudnúť ani na svoje korienky. Poproste kaderníka, aby vám pomocou tieňu korienkov vytvoril farbu, ktorá sa bude podobať na vašu prirodzenú. To znamená, keď vlasy vyrastú, budú vyzerať stále krásne aj bez toho, aby ste museli navštíviť salón. Čim menej si totiž budete vlasy farbiť, tým menej ich poškodíte, no dodáte väčšiu hĺbku.

Farba podobajúca sa na vašu prirodzenú

Ak nechcete mať na vlasoch viacero odtieňov, môžete siahnuť aj po jednej farbe. Tá sa však musí čo najviac podobať vašej prirodzenej farbe. Pri svetlých vlasoch by ste nemali voliť príliš tmavé odtiene, ktoré by pri vyrastaní mohli ukázať vaše svetlé korienky, čo by spôsobilo plešinu. Rovnako tak by pri vašej svetlej koži mohli tmavé vlasy vyzerať vyblednuto. Ak máte naopak tmavé vlasy, rozhodne sa neodfarbujte a zvoľte odtiene ako je čokoládovo hnedá, gaštanová, mahagónová alebo čierna.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 04:06