Zbavte sa dvojitej brady vďaka mewingu.dreamstime
StoryEditor

Chcete sa zbaviť dvojitej brady? Vyskúšajte mewing, ktorým si pomáhajú aj známe celebrity

08.02.2023, 19:00
Krása a móda

Na sociálnych sieťach sa rozšíril trend, vďaka ktorému si údajne môžete skrášliť čeľusť a zbaviť sa dvojitej brady. Techniku mewing, ktorá v preklade znamená mňaukanie, si dokonca obľúbili aj niektoré známe celebrity. Pozrite sa, ako funguje.

Mewing alebo mňaukanie je technika uloženia jazyka v ústach, ktorá dokáže priamo ovplyvniť vzhľad tváre a tvar sánky. Praktizujú ju najmä tí, ktorí majú zdravotné problémy s čeľusťou, krivý chrup, dýchajú ústami, trpia nespavosťou a túžia vyzerať sebavedomejšie. Práve z tohto dôvodu si mewing obľúbili aj niektoré známe celebrity či influencerky, ktoré ho preslávili na sociálnych sieťach a červenom koberci. Vďaka nemu údajne vyzerajú ich fotografie omnoho lepšie. Táto technika je totiž navrhnutá tak, aby zvýraznila čeľusť a odstránila dvojitú bradu.

Správnou technikou ku krajšiemu vzhľadu

Ako na to? Spojte pery a položte jazyk na vrchné podnebie vrátane zadnej časti tak, aby sa zmestil medzi vaše stoličky. Zo začiatku to môže byť trochu výzva, pretože sú svaly jazyka slabé. To, či robíte mewing správne, zistíte podľa toho, že cítite tlak v strednej časti tváre, na brade, čeľusti a podnebí. Rovnako tak si môžete všimnúť,  že vám dvojitá brada okamžite zmizla, váš profil sa vytvaroval a kontúry brady máte ostrejšie.  

Mewing má aj svoje nevýhody

Ak sa rozhodnete mewing praktizovať častejšie, mali by ste si uvedomiť, že táto technika môže zmeniť váš vzhľad iba dočasne. Okrem toho môže mať aj negatívne následky na vaše zdravie. Pri dlhodobom držaní tejto pózy si môžete napríklad spôsobiť praskliny na zubnej sklovine, bolesti v ústach, čeľusti či krku a nesprávne postavenie zubov. Dajte si preto pozor a mewing praktizujte len pár sekúnd pri robení selfie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 02:50