Ak sa rozhodnete pre výrazné oči, potom bude pre vás ideálne dymové líčenie alebo výrazné linky.Dreamstime
StoryEditor

Oči alebo pery? Pri líčení to netreba preháňať, vyberte si iba jednu dominantu tváre

26.05.2023, 09:49
Krása a móda

Menej je niekedy viac a ani s mejkapom by sa to nemalo preháňať. Vyberte si preto pri líčení jednu dominantu tváre a stavte buď na zvodný pohľad, alebo na šťavnaté pery.

OČI

Ak sa rozhodnete pre výrazné oči, potom bude pre vás ideálne dymové líčenie alebo výrazné linky. Vďaka týmto trikom zvládnete líčenie ako profesionálky. Ako na to?

Dymové líčenie v 3 krokoch

  1. Keď sa očné tiene zlejú na viečku, nevyzerá to dobre. Dvojnásobne to platí pri dymovom líčení. Záchranou je preto použitie podkladovej bázy, s ktorou sa nemusíte báť ani nepekných čiarok, dokonca ani „popadaných“ tieňov pod očami.  

Náš tip: Podkladovú bázu aplikujte okrem horného viečka až po obočie, keďže dymové líčenie využíva tiene dostratena.

  1. Ďalším nevyhnutným krokom, ešte pred nanesením samotných tieňov, je korektor pod oči. Nemusíte mať priamo kruhy pod očami, ale tým, že dymové líčenie je výrazne, opticky vystúpia všetky nedokonalosti, ktoré si bežne na dennom svetle ani nevšimnete.
  2. A prichádza nanášanie tieňov. Ak nie ste profesionálky, použite paletu, vďaka ktorej budete mať vytieňovanie oka uľahčené. Nemusíte sa držať len typickej šedo-čiernej kombinácie. Telové farby, doružova či dohneda vytvoria pekné líčenie na deň, trochu tmavšie potom na večer. Postupujte vždy od najbledšej farby vo vnútornom kútiku po najtmavšou na vonkajšom kútiku oka.

Náš tip: Použite štetec, hoci penový aplikátor je bežne k palete očných tieňov priložený. Bude sa vám však jednoduchšie pracovať a tieňovať.  

Dokonalá očná linka

Či už sa rozhodnete použiť očnú linku v kombinácii s dymovým líčením, alebo len tak samostatne, pre perfektný ťah potrebujete vedieť pár trikov. Tu sú:

  1. Linka môže byť dokonalá, ale ak nie je dobre pripravené viečko, po pár hodinách sa vám otlačí a je po paráde. Použite preto v prvom kroku na horné viečko klasický púder alebo matný očný tieň v telovej farbe. Tie zaručia, že nebude pokožka okolo očí mastná a linky sa neotlačia. Platí to v prípade všetkých druhov - ceruzky, fixky aj tekutej linky.
  2. Na rade je prvá fáza kreslenia linky, pri ktorej by ste mali mať zatvorené oko. Kopírujte jeho prirodzený tvar, tesne nad hornými mihalnicami. Začať nemusíte vo vnútornom kútiku, môžete pokojne zvoliť linku od stredu očného oblúka. Linka však musí skončiť presne pri vonkajšom kútiku.
  3. Takáto linka má od dokonalosti ešte ďaleko. Podstatná je jej predĺženú časť, ktorú by ste mali kresliť na otvorené oko, a to bez naťahovania viečka. Tak správne uvidíte sklon, kam linku ťahať a nevytvoríte si „smutný pohľad“.
  4. Prichádza záverečná fáza, opäť pri zatvorenom viečku. Jedna linka je na úrovni oka, druhá za ňou a treba ich spojiť. Nakreslený sklon spojte od konca do stredu oka jednou líniou, a ak to bude potrebné, ešte vzniknuté prázdne miesto ceruzkou či fixkou dofarbite.

PERY

Vybrať si vraj máte muža, ktorý nezničí vašu maskaru, ale rúž. Nech vás bozkáva, ale dobre nalíčené, šťavnaté pery rozmazať nemusí, ak sa budete riadiť našimi radami.   

  1. Začnite peelingom. Áno, aj na túto časť tela sa scrub používa a vďaka tomu budú vaše pery prekrvené a bez šupiniek, kvôli ktorým by ste po nanesení rúžu nedosiahli vôbec sexi efekt. Navyše, pravidelná exfoliácia dodáva perám aj určitý objem.

Náš tip: Ak nemáte doma peeling priamo určený na pery, neskúšajte to s telovým ani pleťovým. Radšej použite suchú zubnú kefku, ktorá vám urobí rovnakú službu.

  1. Mejkap alebo púder si nešetrite len na zvyšok tváre, prebehnite ním aj pery. Vytvoríte tým dobrý základ pre rúž, vďaka čomu vám vydrží dlhšie a len tak ľahko ho „nezjete“. Pri aplikácii mejkapu či púdru sa môžete niekoľkokrát usmiať, aby ste produkt dostali rovnomerne na celé ústa, aj do malých záhybov pier.
  2. Kontúrovacia ceruzka je povinnou výbavou, pretože udrží líniu pier a rúž sa nebude rozpíjať mimo nich. O to viac, ak už máte svoj vek a okolo úst drobné vrásky. Práve do nich by sa bez použitia ceruzky mohla farba roztekať. Čo sa týka farebnosti, priznaná kontúrka je dávno out, voľte čo najpodobnejší odtieň s rúžom.

Náš tip: Okrem použitia kontúrky na obkreslenie pier ňou môžete vyfarbiť i celé pery. A to aj v prípade, že ste už základ pre rúž urobili pomocou mejkapu a púdru.   

  1. Vhodne zvolený odtieň rúžu je polovica úspechu. Vyberajte citlivo podľa toho, či ste studený alebo teplý typ, teda či máte bledú alebo tmavú pokožku. Ak ste majiteľkou úzkych pier, vyhnite sa tmavým farbám, ktoré na perách robia rovnaký efekt ako čierna farba na oblečení. Skrátka zužujú, a to práve nepotrebujete. Zmyselné a plné pery chce každá z nás.
  2. Po narúžovaní by ste mali z pier odsať prebytočnú farbu, a to pomocou papierovej vreckovky. Dajte jej nielen pomyselný bozk, ale vložte obrúsok aj medzi pery a dobre ich zatlačte.
  3. Bonusovým trik pre väčší objem je v tejto fáze aplikovať do stredu pier ešte lesk ako pomyselnú čerešničku na torte. Lesk urobí ústa plastickejšími a opticky plnšími. Voľte opäť v čo najpodobnejšom odtieni s rúžom.
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 04:29