Okrúhlej tváre sa môžete zbaviť vďaka týmto účesom.pinterest.com
StoryEditor

Už žiadne kilá navyše, schudnúť môžete aj u kaderníka: Tieto účesy opticky zoštíhlia tvár

17.08.2022, 06:00
Krása a móda

Trápi vás okrúhla tvár, ktorú ste zdedili po rodičoch a hnevá vás, že vám zbytočne pridáva kilá navyše? Nemusíte sa už viac trápiť. Predtým, než vyskúšate tvárovú jógu alebo iné cvičenia, navštívte kadernícky salón. Totiž, schudnúť môžete aj u kaderníka, a to vďaka týmto účesom, ktoré vám zoštíhlia tvár.

Vďaka guľatej tvári pôsobia ženy mladšie a dievčenskejšie. Bohužiaľ, tento problém trápi mnohé z nich a keďže každá túži vyzerať krásne a zvodne, musia sa vyvarovať všetkým nedostatkom či negatívam, ktoré majú. Vadí guľatá tvár aj vám? Našťastie, tak ako na všetko, tak aj na tento problém existuje niekoľko riešení. Okrem namáhavých cvičení môžete okrúhlu tvár zamaskovať pomocou niekoľkých účesov, ktoré sú jednoduché a špecifické. Ich hlavným cieľom je, aby vaša tvár vynikla a vyzerala štíhlejšie. Pozrite sa, aký účes si máte žiadať u návšteve kaderníka.

Štýlový a módny asymetrický bob

Základom tohto trendy účesu sú vlasy strihané približne po bradu ako v prípade Seleny Gomez. Cestičku by ste mali mať prehodenú na jednu stranu a pramene prirodzene zvlnené, vďaka čomu dodáte vlasom objem a textúru. Tie si môžete vykúzliť aj doma pomocou kulmy či žehličky, no neprežeňte to s nimi príliš. Takisto si môžete schovať menšiu časť vlasov za ucho a väčšiu nechať voľne, aby vám asymetricky lemovala tvár. Aby ste účesu dodali ešte väčší šmrnc, nezabudnite ani na výrazné náušnice.

Neposlušné pramienky

Mnoho hollywoodskych hviezd trápi okrúhla tvár. Jednou z nich je aj modelka Gigi Hadid, ktorá sa však plnších líc rozhodla zbaviť vďaka drdolu s uvoľnenými pramienkami vlasov po stranách. Tie ju omladili, opticky zúžili a pretiahli tvár. Základom tohto účesu je rozdeliť vlasy akoby na dve časti. Jednu tvoria vlasy zopnuté do drdolu na temene hlavy alebo v tyle a druhú cestička s dvoma pramienkami, ktoré zakrývajú obrys tváre.

Ofina dokáže divy

Guľatá tvár a ofina k sebe jednoducho pasujú. Dôležité však je, aby ste zvolili je správny strih. V tomto prípade bude najlepšou voľbou ofina strihaná minimálne po obočie. Takisto si ju môžete nechať zostrihať aj po stranách. Ďalšou možnosťou je takzvaná curtain fringe, a teda podtočená dlhšia ofina rozdelená cestičkou na strany. Takýto účes často volí napríklad aj herečka Dakota Johnson.

Jemné zoštíhľujúce vlny

Ak máte okrúhlu tvár, vašou výhodou je, že vám pristane cestička uprostred, a to najmä vtedy, ak disponujete dlhými vlasmi. Pre štíhlejší vzhľad si na hlave vytvorte cestičku pomocou hrebeňu a pramene vlasov si jemne natočte kulmou alebo žehličkou. Po natočení ich však opäť natiahnite, aby ich objem nebol príliš veľký. Nezabúdajte ani na to, že si musíte vlasy natáčať iba v úrovní od uší dole, inak by sa vaša tvár zbytočne rozšírila. Inšpirovať sa môžete napríklad speváčkou Jennifer Lopez.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 22:18