Naparovanie je vynikajúce pre každý typ pleti.dreamstime
StoryEditor

Naparovanie je rovnako účinné pre pleť ako pre priedušky. Takto pomôže mastnej, suchej alebo zrelej pokožke

19.07.2022, 06:00
Krása a móda

Hľadáte spôsob, ako vylepšiť vašu beauty rutinu bez toho, aby ste museli zbytočne utrácať peniaze? Skúste naparovanie, ktoré je rovnako účinné pre pleť ako pre priedušky. Vďaka pridaniu správnych byliniek vám pomôže s citlivou, mastnou, ale aj zrelou pokožkou.

Ak máte upchatý nos alebo vás chytila nádcha, tak prvé, po čom siahnete budú domáce lieky, ako napríklad rôzne sirupy, horúce odvary alebo staré dobré naparovanie. Práve to však môže byť rovnako účinné pre pleť ako pre priedušky. Naparovanie nad správnymi bylinkami dokáže pomôcť citlivej, mastnej, vysušenej, ale aj namáhanej pokožke, ktorej by ste mali občas dopriať oddych. To však nedosiahnete len správnou kozmetikou, ale tiež uvoľnením a prečistením pomocou naparovania.

Čistenie pleti a prekrvenie pokožky

Vaša pleť je neustále namáhaná a vystavovaná vonkajším faktorom ako je slnko, mráz alebo vietor. Práve preto by ste jej mali dopriať oddych, a to bez toho, aby ste museli kupovať drahé výrobky alebo chodiť na rôzne procedúry. Jednoducho stačí, ak vyskúšate naparovanie, vďaka ktorému si pleť hĺbkovo očistíte. Vplyvom pary sa totiž otvárajú póry a vylučuje sa nadbytočné množstvo mazu. Vlhké teplo spojené so správnymi bylinkami zlepšuje prekrvenie pokožky, čistí dutiny a dýchaciu sústavu. Zistite, ako často by ste vašej pleti mali dopriať relax v podobe naparovania.

Horúca či teplá voda?

Ak máte normálnu pleť, môžete sa napariť raz za týždeň. Mastnej pokožke by ste túto procedúru mali dopriať dvakrát týždenne a suchej či zrelej pleti každý druhý deň. Ako sa napariť? Jednoducho si zopnite vlasy a do vriacej vody vložte za hrsť byliniek alebo pár kvapiek éterického oleja. Počkajte, kým sa ich liečivá sila dostane do vody, a môžete sa začať naparovať. Pozor, ak máte suchú alebo zmiešanú pleť, namiesto horúcej vody použite teplú. Horúca voda sa používa iba pri mastnej a znečistenej pokožke. Tvár by ste mali držať najmenej 30 centimetrov nad miskou a hlavu si prekryte uterákom, aby para neunikala. Naparovanie môžete vykonávať od 10 do 15 minút, po ktorých si tvár opláchnite vodou a jemne usušte uterákom.

Bylinky pre každý typ pleti

Pri naparovaní použite bylinky, ktoré sú pre váš typ pleti najvhodnejšie. Ak máte mastnú alebo znečistenú pleť, pomôcť vám môžu najmä kvety arniky, kvety nechtíka, listy šalvie, rebríček, lístky rozmarínu, ľubovník, praslička, tymian a listy mäty. Naopak, ak máte normálnu pokožku, vyskúšajte do vody pridať lupene ruží alebo kvety levandule. Na suchú a citlivú pokožku je najvhodnejšia petržlenová vňať, kôpor, kvety rumanu farbiarskeho, plody fenikla obyčajného alebo listy štiavu. Ak patríte k ženám, ktoré majú ochabnutú, unavenú a starnúcu pleť, pomôžu vám napríklad listy medovky lekárskej, byle ďateliny červenej, byle púpavy lekárskej a kvety bazy čiernej.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 20:27