Vďaka rewildingu bude vaša pleť žiariť.pexels
StoryEditor

Nový trend v starostlivosti o pleť je rewilding. Vďaka nemu bude vaša pokožka žiariť

09.07.2022, 09:00
Krása a móda

S pojmom črevný mikrobióm sa už stretol asi každý. Väčšinou si mikrobióm spájate s črevami, no ani ten na vašej pleti by ste nemali zanedbávať. Práve naopak, správnou starostlivosťou oň môže byť vaša pleť krajšia, zdravšia a už na prvý pohľad mladšia. Toto všetko môže mať práve vďaka rewildingu. Je to akýsi revitalizačný proces, ktorý keď sa obnoví, má to na pleť pôsobivé účinky.

Rokmi zlých návykov, množstvom kozmetických prípravkov, ale aj nesprávnou, alebo nedostatočnou starostlivosťou o pleť si ničíte prirodzený mikrobióm, ktorý pokožka má.

Zdravá pokožka

Mikrobióm chráni vašu pokožku pred vonkajšími vplyvmi, infekciami a ovplyvňuje jej zdravie. V prípade, že je narušený, vaša pokožka vám to dá jasne najavo. Neminú vás totiž kožné problémy, akné, nepríjemné vyrážky, no dôsledkom môže byť aj ekzém. Výskumy, ktoré boli publikované v časopise The World Allergy Organization Journal, hovoria, že vplyv na mikrobióm má v neposlednom rade okrem spomenutých kozmetických návykov aj životné prostredie, ktoré je čím ďalej, tým viac znečistené.

Obnova mikrobiómu

Aby bola vaša pleť opäť v dobrej kondícii a dopriali ste jej spomínaný rewilding a teda obnovu a priestor samostatného obnovovania sa, musíte jej poskytnúť komplexnú starostlivosť. Výživa je základ. Darmo si budete na tvár denne dávať desiatky produktov, ak zanedbávate výživu. Zaraďte do svojej stravy viac probiotických potravín. Tie podporujú rast prospešných baktérii, čo sa odrazí nielen na zdraví vašich čriev, ale aj pleti. Ak je vaša pleť vo veľmi zlom stave, zakúpte si na začiatok aj probiotiká ako doplnok stravy v tabletách. Urýchlite tak celý proces. Zároveň však zaraďte do jedálnička potraviny ako ovsené vločky, strukoviny, čučoriedky, banány a cesnak. Tie konzumujte pravidelne a nezabúdajte ani na potraviny plné vitamínov, minerálnych látok a antioxidantov.

Kozmetika

Ak ste si do teraz mysleli, že je správne si pleť umývať niekoľkokrát za deň a zároveň zakaždým použiť nejaký čistiaci gél, tak opak je pravdou. Rovnováhu medzi dobrými a zlými baktériami, ktoré sa na vašej pleti vyskytujú dosiahnete tým, že ju budete umývať šetrným spôsobom a aj prípravkom venujete zvýšenú pozornosť. Antibakteriálne mydlá či emulzie jej v tomto prípade vôbec nemusia robiť dobre. Aj časté používanie peelingov môže byť v tomto prípade na škodu. Ideálna teplota na umývanie tváre je vlažná voda. Vyhnite sa oplachovaniu tváre v príliš studenej, alebo horúcej vode. To mikrobiómu pleti naozaj neprospieva.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 02:41