Vlasový peeling spôsobí s vašou hrivou revolúciu.Dreamstime
StoryEditor

Peeling nielen na tvár a telo: Vymasírujte si vlasy, zbavíte sa lupín a rýchlejšie porastú

08.07.2022, 09:00
Krása a móda

Ak ste si drobné zrniečka v peelingoch zamilovali, potom by ste ich mali rozhodne vyskúšať aj na vlasy. Jedine čistá a prekrvená pokožka môže byť základom pre skutočnú korunu krásy.

Ak nemáte žiaden konkrétny vlasový problém, ako sú lupiny alebo ekzémy, možno by vám nikdy nenapadlo vyskúšať vlasový peeling. Exfoliácia pokožky hlavy je pritom vhodná pre všetky typy vlasov, pretože dokáže kožu hĺbkovo detoxikovať. Predstavte si, že by ste svoju tvár len umývali a nepoužívali žiadne krémy, séra alebo masky. Podobne je to s hrivou, aj tá potrebuje viac než len klasické šampónovanie a sem - tam zábal.

Účinky vlasového peelingu

Najlepšie na vlasovom scrube je, že efekt pri pravidelnej aplikácii uvidíte od korienkov po končeky. Vlasy budú lesklé, zväčší sa ich objem, no pritom budete mať pocit ľahkého a nadýchaného účesu. Nejde však len o estetiku, ale aj o zdravotnú stránku. Ak vás doteraz trápila svrbiaca pokožka hlavy, alebo ste trpeli lupinami, to všetko môže byť po exfoliácii minulosťou.

Malé čiastočky v peelingu v prvom rade odstránia odumreté kožné bunky, s čím si obyčajný šampón nedokáže poradiť. Masírovaním pokožky sa podporí cirkulácia krvi, čo posilní korienky, vlasy zhustnú a budú menej vypadávať. Bonusom je pomalšie mastenie a rýchlejší rast.

Vedeli ste, že...? Podľa kožných lekárov i kaderníkov patrí pokožka hlavy k najviac prehliadaným oblastiam na našom tele.

Ako na to?

Neviete si predstaviť, ako by ste drsnými čiastočkami umývali vlasy a trochu sa toho bojíte? Je to jednoduché, netreba mať predsudky, vo vlasoch vám nič neostane. Najspoľahlivejší postup je najskôr vlasy umyť klasicky šampónom a až potom aplikovať peeling. Dbajte na to, aby sa dostal priamo na pokožku hlavy a nanášajte ho priamo ku korienkom. Potom budete exfoliácii musieť pomôcť a premasírovať pokožku bruškami prstov. Dajte si pozor, ak máte dlhé nechty, aby ste sa nepoškriabali. Potom ostáva vlasy len dobre opláchnuť vlažnou vodou a máte hotovo.

Náš tip: V prípade veľmi hustej hrivy odporúčame vytvoriť si na hlave cestičky a vlasy rozdeliť do sekcií, aby ste peeling naniesli rovnomerne. Nešúchajte po celej dĺžke vlasov, držte sa len pri korienkoch.

Kedy a ako často?

Hoci na trhu nie je až toľko vlasových peelingov, stále je výber dostatočne široký na to, aby ste zacielili na svoj konkrétny problém. Iný produkt si vyberiete, ak máte suché vlasy a niečo odlišné potrebuje zas mastiaca sa vlasová pokožka. Exfolianty dokážu bojovať i proti nadmernému vypadávaniu vlasov či spomalenému rastu. Skrátka, všetky typy vlasov peeling ocenia, ak si nájdete produkt priamo na mieru.

Vlasy so sklonmi k masteniu si túto procedúru môžu dopriať najčastejšie, a to jeden až dvakrát do týždňa. Pri normálnych vlasoch postačí aplikácia raz týždenne a suchej hrive stačí peeling dokonca len raz za mesiac.

Niekedy však nie je táto procedúra ideálna, a to napríklad, ak máte vo vlasoch akné alebo krvavé rany v dôsledku akútnych ekzémov.

Pozor: Vlasový peeling rozhodne nenahrádza šampón. Nezamieňajte si tieto produkty, scrub slúži len ako doplnková starostlivosť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 01:00