Balzamy na pery si môžete vyrobiť aj sami doma.dreamstime
StoryEditor

Vyrobte si domáce balzamy na pery: Ich príprava je jednoduchá a stačia vám na to tieto suroviny

19.06.2022, 18:00
Krása a móda

Balzam na pery používa denno-denne snáď každá žena. Či už na pružnosť pokožky pier alebo hydratáciu. Vedeli ste o tom, že balzam nemusíte kupovať, ale vyrobiť si ho môžete aj samy doma? Nebojte sa, nie je to nič zložité, stačia vám na to len základné ingrediencie, ktoré sa možno nachádzajú aj vo vašej kuchyni.

Balzamy na pery udržujú vaše ústa pružné, hydratované a jemné. Kúpené produkty však môžu obsahovať aj zložky, ktoré vaším perám len uškodia, a preto si ich môžete skúsiť vyrobiť aj samy doma. Na ich prípravu potrebujete len prírodné ingrediencie, ktoré zaručujú veľké množstvo zdravotných výhod. Pred začatím si zaobstarajte základné suroviny, ktoré sa budú nachádzať v každom balzame. Dôležitý je najmä včelí vosk a esenciálny olej podľa vašich predstáv.

Balzam na pery s včelím voskom

Budete potrebovať:

1 PL včelieho vosku

1 PL kokosového oleja

Trochu medu

Postup:

Nad parou si rozpustite včelí vosk, ku ktorému napokon pridajte kokosový olej a med. Poriadne zamiešajte a odstavte z ohňa. Po vychladnutí preneste zmes do nádoby, napríklad zo starého balzamu na pery. Tento balzam je vynikajúci na suché a dehydrované pery.

 

Balzam na pery s malinou a citrónom

Budete potrebovať:

2 ČL malinovej želatínovej zmesi

2 PL kokosového oleja

3-4 kvapky citrónového esenciálneho oleja

Postup:

V mikrovlnnej rúre zohrejte na 20 sekúnd kokosový olej. Napokon doň pridajte malinovú želatínovú zmes a poriadne premiešajte. Znova vložte zmes do mikrovlnnej rúry dovtedy, pokým sa želatína nerozpustí. Pridajte citrónový esenciálny olej a premiešajte. Opatrne nalejte zmes do balzamu na pery a vložte do chladničky, aby stuhla. Malina je plná antioxidantov, vďaka čou budú vaše pery neustále jemné.

image

Malinový balzam je skvelý na jemnosť pier.

dreamstime

 

Balzam na pery s limetkou

Budete potrebovať:

1 PL kokosového oleja

1 ČL kakaového masla

1 ČL mandľového oleja

1 ČL včelieho vosku

5-10 kvapiek limetkového esenciálneho oleja

Postup:

Nad parou rozpustite kakaové maslo, kokosový olej, včelí vosk a mandľový olej. Miešajte, pokým sa jednotlivé zložky nespoja. Odstavte z ohňa a do zmesi pridajte esenciálny olej, poriadne premiešajte. Nalejte do balzamu na pery a nechajte vychladnúť. Limetka vám môže pomôcť so zápalom, začervenaním a suchosťou.

 

Balzam na pery s vanilkou a pomarančom

Budete potrebovať:

1 PL kokosového oleja

1 PL olivového oleja

2 ČL včelieho vosku

2 ČL bambuckého masla

6-8 kvapiek esenciálneho oleja zo sladkého pomaranča

Pár kvapiek vanilkového extraktu

Postup:

Nad parou rozpustite olivový, kokosový olej a bambucké maslo. Po odstavení z ohňa pridajte do zmesi esenciálny olej a vanilkový extrakt, poriadne premiešajte. Nalejte do nádoby a nechajte vychladnúť. Pomaranč dodá vašim perám lesk a pokožku hydratuje.

 

Grapefruitový balzam na pery

Budete potrebovať:

1 PL ricínového oleja

1 PL bambuckého masla

2 PL kokosového oleja

4-5 kvapiek grapefruitového esenciálneho oleja

Postup:

Na miernom ohni si nad parou rozpustite bambucké maslo, včelí vosk, kokosový olej a ricínový olej. Keď zmes stiahnete z ohňa, pridajte esenciálny olej a dobre premiešajte. Nalejte do nádoby zo starého balzamu a nechajte vychladnúť. Grapefruit je plný vitamínov a minerálov, vďaka ktorým má na pokožku antioxidačné a sťahujúce účinky.  

image

Greapfruitový balzam je plný minerálov a vitamínov.

dreamstime

 

Balzam na pery s levanduľou a mätou

Budete potrebovať:

1 PL včelieho vosku

2 PL bambuckého masla

1 PL kokosového oleja

6 kvapiek mätového esenciálneho oleja

6 kvapiek levanduľového esenciálneho oleja

Postup:

Roztopte včelí vosk, kokosový olej a bambucké maslo na miernom ohni. Do zmesi pridajte esenciálne oleje a dobre premiešajte, aby sa olej rozložil v celej zmesi. Nalejte do nádoby so starým balzamom na pery a nechajte vychladnúť. Levanduľa je vynikajúci najmä pre tých, ktorý mávajú často problémy s oparom či kútikmi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 08:44