Ovisnuté viečka sú strašiakom mnohých žien.dreamstime/Fizkes
StoryEditor

Bojíte sa ľahnúť pod nôž? Ovisnuté viečka zachráni líčenie, čaje aj potraviny z chladničky

30.04.2023, 14:00
Krása a móda

Čas nikto neoklame, a keď sa objavia prvé známky starnutia, vieme ich šikovne zakryť. Oveľa účinnejšie je však predchádzať im. Šedivé vlasy zafarbíme, potlačíme a spomalíme vrásky krémami, no čo s ovisnutými očnými viečkami? Operácia je krajné riešenie, predtým skúste tieto triky.

Na padnuté viečka pomáhajú rôzne triky. Viete si vybrať z tvárovej gymnastiky, prírodnej medicíny, ale osvojiť si môžete aj nové techniky líčenia. Dosiahnuť sviežejší vzhľad teda dokážete aj bez toho, aby ste museli siahnuť po chemických či chirurgických metódach.

Pomôcky z kozmetickej taštičky

Pri dennom líčení vám postačia klieštiky na mihalnice a kvalitná špirála. Natočené mihalnice opticky oko otvoria a odpútajú pozornosť od viečok. Nezabudnite ani na spodné riasy, ktoré váš pohľad krásne zvýraznia. Očné tiene by ste mali zvoliť skôr v striedmejších farbách a rôznych telových odtieňoch.

Pred slávnostnejším líčením myslite na to, kam umiestnite trblietavé očné tiene. Dokážu vás totiž zvýrazniť, ale v prípade vejárovitých vrások pri vonkajšom kútiku je to skôr na škodu. Budete pôsobiť staršie a zbytočne pritiahnete pozornosť na ovisnuté viečka. Preto sa radšej zamerajte na vnútorný kútik, vďaka ktorému oči rozžiarite. Pri linkách si to vyžaduje trochu praxe, mali by byť čo najtenšie a jemne vytočené nahor. Najlepšie výsledky dosiahnete s fixkou alebo tekutou linkou.

Sila bylinkových čajov

Harmanček je známy pre svoje protizápalové a upokojujúce vlastnosti. Jeho pitie tesne pred spaním prispieva k zdravému spánku. Zmieniť dokáže aj vaše padnuté viečka, do vychladeného čaju stačí ponoriť vatové tampóny. Vymedzte si na túto procedúru čas a na oči aplikujte tampóny dvakrát denne, približne po 20 minút. Ak nie je čaj sypaný, rovnako účinné bude aj priloženie harmančekových čajových vrecúšok.

O výhodách zeleného čaju sa už popísali desiatky strán. Zvyšuje spaľovanie tukov, zlepšuje myslenie a dokonca dokáže zmierniť opuch našich viečok. K raňajkám si doprajte šálku zeleného čaju, pretože jeho antioxidanty napínajú pokožku. Prípadne si oči prikryte vychladenými vreckami a 15 až 20 minút nerušene odpočívajte.

Čo vám chladnička ponúkne

Keďže vaječný bielok zvyšuje elasticitu, používa sa pri rôznych domácich maskách. Jeho pravidelné používanie na očné viečka vypne jemnú kožu okolo nich. Jednoducho rozšľahajte vaječný bielok a naneste ho na oblasť očí. Počkajte kým nezaschne, potom opláchnite vlažnou až studenou vodou. Podobne si môžete do pokožky vmasírovať aj gél aloe vera. Obsahuje vitamín C, ktorý je zohráva dôležitú úlohu pri tvorbe kolagénu.

Na opuchnuté oči môžete použiť aj plátky uhorky. Hydratujú a sťahujú očné okolie, plus sú dostupné v ktorýchkoľvek potravinách. Pokiaľ vám chlad nerobí problémy, kocky ľadu sú takisto efektívnym pomocníkom. Pleť osviežite a prebudíte priložením chladných kociek na 15-20 sekúnd. 

Aj oči potrebujú cvičiť

Ak si začínate všímať, že vaše oči vyzerajú unavenejšie, skúste sa zamerať na tvárové svalové cviky. Pravidelné používanie svalov sa odrazí na ich celkovej pevnosti a v prípade viečok je to určite výhodou. Ajurvéda toto cvičenie nazýva Trataka a bolo navrhnuté pre celkové zdravie očí a zlepšenie zraku. Sklopte oči na konkrétny predmet a pozerajte sa naň bez toho, aby ste uhýbali pohľadom tak dlho, ako len budete môcť. Po chvíli začnete cítiť pnutie očných svalov.

Vyskúšajte aj diagonálny cvik, ktorý zahŕňa niekoľko jednoduchých krokov. Zľahka položte jednotlivé ukazováky na koniec každého obočia a pozerajte smerom dole. Pohľad vytáčajte z jednej strany na druhú ako kyvadlo po dobu 20 sekúnd. Staráte sa tak nielen o redukciu ovisnutých viečok, ale váš zrak sa takisto posilní.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 18:22