Tvárová joga po čase uvoľňuje a zároveň posilňuje svaly na tvári, výsledkom čoho je napríklad odbúranie stresu.Pexels
StoryEditor

Odhaľte výhody tvárovej jogy: Efekt liftingu a spevnenia tváre máte takmer zadarmo

11.02.2022, 12:00
Životný štýl
K blahodarným účinkom tvárovej jogy patrí efekt liftingu, spevnenia a tvarovania tváre bez návštevy kozmetického salónu či dermatológa.

O pozitívnych, fyzických alebo psychických vlastnostiach jogy ste už dozaista počuli. V prípade cvikov na tvári precvičujete špecifické svalstvo a odmenou vám bude zlepšenie krvného obehu i menej ochabnuté kontúry. Výsledkom je zvýšená produkcia kolagénu, uvoľnenie napätia na tvári a celkové zlepšenie jej symetrie. 

Hoci svalmi na tvári hýbeme denne pri úsmeve, rozprávaní či jedení, cvičenie v podobe tvárovej jogy vám dokáže priniesť skvelé výsledky, na ktoré bežná mimika nestačí. Hlavný rozdiel je v zámere, pretože tieto cviky slúžia na uvoľnenie a zároveň i posilnenie línii pomocou triviálnych pohybov.

Tvárová joga pomáha odstraňovať zaužívané pohybové vzorce, ktorými zvykneme napätie iba prehlbovať. Najčastejšie ide o zvraštené obočie či zatínanie čeľuste. Stimuláciou lymfatického systému, svalov a pokožky sa pretrvávajúce stuhnutie jednoducho uvoľní. Posilnenie tvárových svalov, ktoré podľa výsledkov štúdie National Library of Medicine, zlepšujú vzhľad tváre, dosiahnete predovšetkým pomocou masáže špecifických oblastí. Tvárová gymnastika tak zaručuje dlhodobé účinky s prognózou mladšej a pevnejšej pleti.

Jej techniky sa dajú využiť dokonca na rôzne druhy špecifických problémov, ako sú línie čela alebo vrásky z mračenia a smiechu v línii očí. Akupresúrne techniky používané aj pri tvárovej joge môžu pomôcť so znížením stresu, bolesťou hlavy, s uvoľnením dutín či zlepšením kvality vášho spánku. Ďalšia štúdia National Library of Medicine z roku 2018 prišla s faktom, že okrem iného prináša benefity súvisiace s duševným zdravím starších ľudí.

V súčasnosti je možné nájsť množstvo návodov a odborníkov na tvárovú gymnastiku. Toto cvičenie sa dá praktizovať pokojne každý jeden deň, a to s minimálnou stratou dnes čoraz väčšmi vzácneho voľného času.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 17:13