Adele sa podarilo schudnúť 50 kilogramov, a to najmä vďaka tejto diéte.dreamstime
StoryEditor

Sirtfood diéta podľa Adele: Speváčka vďaka nej schudla neuveriteľných 50 kíl a váha klesala každý týždeň

09.04.2022, 10:00
Krása a móda
33-ročná speváčka Adele prežívala niekoľko rokov veľký tlak pri tvorení hudby či ťažkom rozchode, ktorý sa odzrkadlil aj na jej duševnom zdraví aj telesnej váhe. Rozhodla sa, že začne sústrediť len na samú seba. Dnes je z nej krásna a sebavedomá žena, ktoré už nedá dopustiť na pravidelné cvičenie a túto diétu.

Speváčka Adele dokázala schudnúť neuveriteľných 50 kíl, a to len vďaka pevnému odhodlaniu a chuti zmeniť svoj život. Po psychicky a fyzicky náročnom období sa začala venovať sama sebe, pravidelne cvičiť a držať sa diéty. "Nikdy to však nebolo len o chudnutí. Bolo to o tom, aby som sa stala silnejšou a prestala sa venovať telefónu, na ktorom som sa stala závislá,“ priznala Adele, ktorá sa rozhodla schudnúť najmä po tom, ako si uvedomila, že trpí vážnymi depresiami a úzkosťou.

Prvou a zásadnou zmenou, ktorú urobila, bol spánok. Keďže je matkou a má prácu, ktorá si vyžaduje neustále cestovanie, dobrý spánok jej pomohol predovšetkým so stresom a regeneráciou celého tela. Aby si mohli vaše svaly po ťažkom dni naozaj oddýchnuť, mali by ste sa snažiť dodržiavať neprerušovaný 7-8 hodinový spánok.

Žiadny pôst, ale vyvážená strava

Ak ste si mysleli, že bolo pre speváčku chudnutie jednoduché, mýlite sa. V prvom rade sa musela naučiť novým stravovacím návykom, a to bez zdravej udržateľnej diéty nešlo. Rozhodla sa, že sa poddá jednej z menej známych, ale za to účinných diét nazývanej sirtfood. Tá sa zameriava na konzumáciu špeciálnych potravín, ktoré fungujú tak, že v tele aktivujú proteínové reťazce sirtuíny. Sú to vlastne antioxidanty, ktoré telo ochraňujú, spomaľujú starnutie, urýchľujú metabolizmus a pomáhajú odbúravať tuky. K takýmto potravinám patrí napríklad pomaranč, horká čokoláda, petržlen, kurkuma, kel či dokonca červené víno. Vďaka sirtfoodovej diéte môžete schudnúť až 3 kilogramy za menej ako týždeň.

„Žiadny prerušovaný pôst. Ak pravidelne cvičíte, môžete jesť aj viac ako predtým, pretože to tvrdo vycvičíte,“ priznala speváčka, ktorá sa počas diéty neobmedzovala, ale odstránila z jedálnička veci, ktoré tam nepatria. Snažila sa prestať najmä s cukrom, ktorého prijímala naozaj veľa. Zbavila sa kofeínu, alkoholu, cigariet, ale aj pikantných jedál. K dokonalej postave jej však dopomohlo aj cvičenie.

Cvičenie si zamilovala

Adele začala svoju cestu pilatesom, ktorý jej nepomohol len pri chudnutí, ale zlepšilo sa jej vďaka nemu držanie tela, flexibilita a rovnováha. Postupne si však zamilovala aj iné druhy cvičenia. „Dnes cvičím v podstate dva alebo trikrát za deň. Ráno dvíham činky, poobede idem na prechádzku, túru alebo si zaboxujem,“ hovorí speváčka, ktorá predtým niekoľkokrát do týždňa cvičila aj s trénerom. Pri správnej a vyváženej strave venuje svoj čas aj kardiu, cvičeniu s vlastnou váhou alebo odporovým pásom. Jej cesta k vysnívanej postave bola ťažká a dlhá, ale podarilo sa jej zbaviť úzkosti, stresu a najmä kíl, ktoré jej bránili byť sebavedomou ženou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 09:29