Líčenie nikdy nebolo jednoduchšie, stačí vám k tomu kuchynský príbor.Dreamstime
StoryEditor

Vidlička či lyžička už nepatria len do kuchyne: Toto sú najlepšie beauty triky pomocou príboru

21.03.2022, 10:00
Krása a móda
Príbor nemusí patriť len do kuchyne. Skúšali ste ho niekedy použiť pri líčení? S pomocou vidličky či lyžice si nevytvarujete len krásne linky či očné tiene, ale môžete ušetriť aj čas strávený pred zrkadlom. Zahoďte štetce a vyskúšajte tieto fantastické beauty triky.

Trávite veľa hodín pred zrkadlom, no stále nie sú vaše očné linky či tiene dokonalo namaľované? Vyskúšajte použiť vidličku či lyžičku a nielen, že si zjednodušíte líčenie, ale takisto ušetríte peniaze. Toto sú najlepšie beauty triky s kuchynským príborom. 

Vidličkou k objemnejším riasam

Dosiahnutie objemných mihalníc nikdy nebolo jednoduchšie. Zoberte si vidličku, nakloňte ju a jej okraj položte na vrchné mihalnice. Ukazovák si dajte na riasy zospodu a pomalým pohybom ho spolu s vidličkou ťahajte smerom hore. Výsledkom sú nádherne a prirodzene zdvihnuté mihalnice. Použite však len jemný tlak, aby ste si riasy nepoškodili a nevytrhli.

Lyžička na očné tiene

Sexi pohľad môžete dosiahnuť aj pomocou čajovej lyžičky, ktorá je vynikajúcim pomocníkom na tvarovanie a nanášanie očných tieňov. Môžete sa rozhodnúť, či chcete zvýrazniť vrchné, alebo aj spodné linky. Ak si trúfnete na obe, umiestnite lyžičku na viečko tak, aby jej okraj bol zarovno so záhybom. Pomocou štetca jemne pretrite tieň pozdĺž okraja lyžice a vrchná linka je hotová. Rukoväť lyžičky položte na vonkajší kútik oka a štetcom urobte linku vybraným tieňom.

Dokonalé linky s lyžičkou

Určite sa vám neraz stalo, že ste pred zrkadlom strávili hodiny, aby ste si spravili dokonalé očné linky. S tým je však koniec. Okrem pásky, šikmého štetca či sponky si ju môžete vyskúšať spraviť aj pomocou lyžičky. Rukoväť lyžice vám pomôže so spodnou časťou linky a hlavu skúste použiť na tvarovanie vrchnej časti. Hotovo, nebolo to také ťažké, však?

Zoštíhlenie nosa pomocou vidličky

Ak túžite potom, aby vaša tvár vyzerala užšie, môžete si zoštíhliť nos pomocou kontúrovania s vidličkou. Položte hroty vidličky na nos. Do strednej medzery naneste svetlý biely odtieň a bočné medzery pretrite tmavším odtieňom. Odložte vidličku a pomocou štetca rozotrite tiene na nose. Jednoduché, však? Dokázali ste vytvoriť ilúziu tenšieho a štíhlejšieho nosa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 23:27