Slugging ako nový trend v starostlivosti o pleť.dreamstime
StoryEditor

Viete, čo je slugging? Tento nový trend v starostlivosti o pleť používa aj Jennifer Aniston

18.03.2022, 10:00
Krása a móda
Slugging patrí k najaktuálnejším kórejským trendom v starostlivosti o pleť. Niet sa čomu čudovať, že túto techniku používa aj Jennifer Aniston, keďže zaručuje hydratovanú, žiarivú a vyživenú pokožku. Slugging je veľmi jednoduchý a vhodný takmer pre každého. Pozrite sa, ako funguje.

K jedným z najnovších trendov v starostlivosti o pleť patrí slugging. Táto technika pochádza z Ázie a jej cieľom je udržiavať vašu pokožku neustále hydratovanú, žiarivú a vyživenú. Spočíva v natieraní väčšej vrstvy vazelíny na tvár a používa sa ako jeden z krokov vo večernej starostlivosti o pleť. Úlohou vazelíny je chrániť prirodzenú bariéru pokožky, takže zabraňuje jej vysúšaniu. Suchá pleť trápi veľké množstvo žien a vzniká najmä vplyvom vonkajších, ale aj vnútorných faktorov, ako napríklad teplota prostredia, vlhkosť či slnečné žiarenie. Kúzlo techniky sluggingu je ukryté v zložkách vazelíny, ktorá je známa svojimi ochrannými vlastnosťami, mladistvejším vzhľadom a pružnosťou.

Ako zaradiť slugging do večernej skinrutiny?

Ak sa rozhodnete, že zaradíte slugging do vašej večernej starostlivosti o pleť, tak sa nemáte čoho báť, pretože je to veľmi jednoduché. Takto by mala vyzerať vaša skinrutina s použitím vazelíny:

  • Krok 1: Vyčistite si pleť

Ako pri každej starostlivosti o pleť je dôležité začať s vyčistením tváre. Môžete použiť napríklad micelárnu vodu alebo obyčajný odličovací krém.

  • Krok 2: Peeling

Peeling nemusíte používať každý deň, väčšina odborníkov ho odporúča aplikovať raz alebo dvakrát týždenne. Vďaka nemu odstránite z pleti špinu, mastnotu, ale najmä odumreté kožné bunky.

  • Krok 3: Hydratácia

Slugging je o vrstvení hydratácie, a preto si pred jeho použitím naneste na tvár hydratačné sérum s kyselinou hyalurónovou, ktoré je bohaté na antioxidanty a vitamíny. Tie pomôžu regenerovať vašu pleť počas spánku. Predovšetkým dokážu pokožku rozjasniť a správne navlhčiť, čím sú vhodné najmä pre suchú a zrelú pokožku.

  • Krok 4: Slugging s vazelínou

Naneste hrubú vrstvu vazelíny na pokožku, môžete ju aj jemne vmasírovať. Nezľaknite sa, keď bude vaša pleť príliš mastná a lesklá. V tom totiž spočíva čaro sluggingu. Po prebudení si nezabudnite tvár dôkladne opláchnuť.

Tip: Vazelína nemusí byť jediným produktom pre slugging. Skvelou alternatívou môže byť napríklad bambucké maslo, jojobový, minerálny či konopný olej.

Pozor! Nie je vhodný pre každého

Keďže má každá žena iný typ pleti, slugging nie je určený pre všetky. Vyhýbať by sa mu mali tie z vás, ktoré trpia problémami spojenými s čiernymi bodkami alebo mastnou až aknóznou pokožkou. V takomto prípade môže táto technika zhoršiť vaše problémy. Takisto by ho nemali používať ženy so zápalom pleti či cystickým akné. Naopak je vhodný pre suchú, dehydratovanú a šupinatú pleť, ktorú je potrebné navlhčiť. Vyskúšať by ho mali aj staršie ročníky, pretože slugging dokáže pleť omladiť, zjemniť a dodať jej pružnosť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 11:41