Tieto trendy vlasové doplnky vás vrátia do 90. rokov.Unsplash
StoryEditor

Vlasové trendy 90. rokov sú späť. Čelenky, sponky či štipce hlásia veľký návrat

09.03.2022, 08:00
Krása a móda
Vlasové doplnky, ktoré vládnu tento rok, pripomínajú návrat do 90. rokov. Čelenky, sponky či štipce. Štýly, ktoré sa kedysi nazývali zastaralé alebo dokonca detinské, sú teraz trendy. Pozrite sa, aké ozdoby do vlasov by nemali chýbať ani na vašej korune krásy.

Pri starostlivosť o vlasy netreba myslieť len na vhodný účes, ale aj na správny výber vlasových doplnkov. Tento rok vládnu trendom veľké spony, mohutné čelenky či elegantné šatky, ktoré sú charakteristické aj pre 90. roky a pripomínajú návrat do detských čias. Tieto ozdoby do vlasov sú skvelé na to, aby oživili každý outfit a dodali vám iskru a štýl. Nebojte sa experimentovať a kombinovať. Už neplatí, že menej je viac.

Výrazné čelenky

Sú praktické, ale aj štýlové. Čelenky sa za posledné roky stali neodmysliteľnou súčasťou vlasových kreácií. Hitom sú najmä látkové s uzlom či volánom. Z materiálov prevažuje zamat a satén, hlavné však je, aby boli výrazné. Čelenka oživí obyčajný outfit, môžete ju k oblečeniu ladiť, ale rovnako zvoliť kontrast farby a materiálu. 

Šatky do vlasov

Jedným z najväčších trendov tejto sezóny sú šatky do vlasov a so stúpajúcou teplotou bude popularita tohto looku len narastať. Sú šik, ale aj funkčné. Môžu vás ochrániť pred vetrom i slnkom a najmä dodajú vašej osobnosti trochu hravosti. Od zemitých farieb až po výrazné a pestré vzory, nosí sa všetko. Existuje tiež množstvo spôsobov, ako šatku nosiť. Skúste si ju zapliesť do vlasov, uviazať do vrkoča či previazať okolo hlavy na piráta.

Sponky nielen pre malé slečny

Pri vlasových doplnkoch musíme spomenúť aj mohutné sponky, alebo kombináciu niekoľkých sponiek vedľa seba. Tento trend má medzi ženami čoraz väčšiu obľubu a aktuálne sa vyznačuje vkusom a eleganciou. Okrem toho, že sponky efektne ozdobia váš účes, dokážu vlasy udržať presne tam, kde chcete. Najhorúcejšími kúskami sú veľké perlové a semišové spony na jednej či oboch stranách hlavy, vďaka ktorým budete žiariť už z diaľky. Takisto je v kurze kombinácia viacerých sponiek, kedy platí, že čím viac, tým lepšie. Nebojte sa experimentovať.

Štipce sú funkčné aj trendy

K návratu do 90. rokov nepochybne patria aj štipce do vlasov, ktoré sú v súčasnosti omnoho viac všestranné a určené na viaceré príležitostí. Dávno neplatí, že ich využijete len doma, keď si chcete vypnúť vlasy pri upratovaní. Zoberte svoj štipec do spoločnosti, siahnite po obyčajnom čiernom, vzorovanom, trblietavom alebo aj matnom prevedení. Takisto sú v kurze mini štipce, ktoré vás omladia a vrátia do detských čias.

Látkové gumičky alias scrunchies

Široké gumičky, známe ako scrunchies, s jednoduchými či pestrými vzormi sú všestranné a hodia sa ku každému účesu. Aj keď môžu pôsobiť trochu detinsky, v skutočnosti dokážu udržať vaše vlasy na mieste, dodať im objem a na rozdiel od iných elastických gumičiek vlasy nepoškodia. Aj obyčajný chvost premenia na zaujímavú kreáciu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 02:48