Správnou voľbou pre túto jar bude aj denim, ktorý so sebou prinesie takmer zabudnuté kúsky.Pexels/Blue Bird
StoryEditor

Denimový trend je späť vo veľkom štýle: Zažiariť nemusíte iba džínsami

13.03.2022, 12:00
Krása a móda
Nízky pás a záplaty od výmyslu sveta? Ak vám v skrini zostali staršie džínsové kúsky, práve teraz je ideálne obdobie na ich oprášenie. Denim bude patriť tejto jari, a to v rôznych podobách.

Módne prehliadky na sezónu jar/leto 2022 boli denimom zaplavené, a to od vyšperkovaných šik kúskov až po ležérny vzhľad. Úzke džínsy striedajú široké nohavice a vysoký pás sa mení na nízky. Nemajte teda obavy, že sa denimové trendy budú točiť len okolo upnutých džínsov, móda si pre nás na túto sezónu nachystala oveľa viac. V akých podobách sa denim vráti?

Výrazné farby

Farebné džínsy sú istotne známe každej z nás, kedysi totiž patrili k veľmi populárnym. Svieži nádych a pestrá paleta sú presne to, čo ich charakterizuje. Nebojte sa experimentovať a vyskúšajte najrôznejšie odtiene, od tlmených, cez ružovú až po čokoládovo hnedú. Ak budete mať na výber, pri farebných modeloch zvoľte kvalitnú džínsovinu, keďže lacné „fast fashion“ oblečenie sa môže v tomto prípade rýchlo sprať a vyblednúť.

Low and loose – nízke a voľné

Tento voľný trend nám pripomína, že móda sa iba vždy vracia z jedného konca na druhý. Aj keď viaceré z nás nohavice s nízkym pásom doslova neznášali, niektorým postavám sedia omnoho lepšie a dajú sa rovnako ľahko nosiť ku skráteným topom či podpätkom ako džínsy s vysokým pásom.

Záplaty ako žiadané doplnky

Nášivky v štýle denim-on-denim evokujú tradičný japonský štýl patchworku nazývaný boro. Súčasné značky čoraz viac využívajú udržateľnosť ​​na prepracovanie starých kúskov prešitím ich na nové oblečenie. Záplatami môžete ozvláštniť denimovú bundu či nohavice, zároveň pozdvihnú vzhľad aj vašich jednofarebných tričiek.

Šaty a sukne

Na denimové sukne sa jednoducho nezabúda. Oživenie 90. rokov sa zameria predovšetkým na maxi sukne. K dobre sediacemu kúsku si oblečte obyčajné biele tričko a máte vyhraté. Čo sa týka šiat, hitom jari bude vrstvenie – vystačíte si s vašim obľúbeným rolákom, na ktorý natiahnete džínsové šaty. Pokojne choďte aj do vrchných kúskov. Vítaná je dokonca kombinácia od hlavy až po päty, kedy si môžete obliecť džínsové nohavice a sako z rovnakého materiálu.

Voľné strihy

Ak patríte k milovníčkam voľných nohavíc, takisto si prídete na svoje. Rozšírené nohavice alebo baggy clothes sa stávajú čoraz viac vyhľadávanými, preferujú ich i mnohé známe tváre ako napríklad Billie Elish či Hailey Bieber.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 01:55