Zistite, aké tajomstvo skrýva kráľovnina kabelka.instagram/theroyalfamily
StoryEditor

Tajomstvo kabelky kráľovnej Alžbety II. odhalené: Neuveríte, na čo ju v skutočnosti používala

13.09.2022, 15:00
Kráľovská rodina

Kráľovná Alžbeta II. bola neuveriteľnou ženou, ktorá bude navždy inšpiráciou a príkladom pre iných panovníkov. Bohužiaľ, len málokomu sa podarilo s ňou stretnúť a ak mal aj niekto šťastie, vždy sa musel držať prísnej etikety. V prípade, ak sa kráľovnej toto stretnutie nepáčilo, so svojím personálom mala nacvičené tajné signály, ku ktorým jej postačila obyčajná kabelka.

Stretnúť sa s kráľovnou Alžbetou II. sa podarilo naozaj len privilegovaným. Od tých sa však vyžadovalo splniť prísnu etiketu, ktorá zahŕňala aj špeciálne komunikačné zručnosti. Ak by pri stretnutí nastalo nejaké faux pas, kráľovná by sa dala na predčasný odchod. Viete si predstaviť, čo by sa stalo v prípade, ak by sa kráľovnej vaša návšteva nepáčila? Alžbeta musela byť pripravená na všetko a dokonca aj na nepríjemné situácie. Táto prísna žena mala so svojim personálom nacvičené tajné signály. Ak ste sa niekedy pýtali, ako dala nenápadne vedieť, že sa jej stretnutie nepáči, máme pre vás odpoveď. Na túto informáciu jej postačila obyčajná kabelka.

 

Kabelky nosila už od roku 1968

Kráľovnú Alžbetu ste mohli na množstve spoločenských udalostí vidieť najmä v pestrofarebných kostýmoch, ikonických rukavičkách a originálnych klobúkoch, vďaka ktorým nevynikala len kvôli postaveniu, ale aj zmyslu pre štýl a módu. Pri výbere svojich modelov však nebola sama. Nedala dopustiť na svojich módnych návrhárov, a to predovšetkým Stewarda Parvina a Angelu Kelly, ktorí k jej outfitom ladili aj kožené kabelky v čiernej farbe značky Launer. Tieto kúsky boli po jej boku už od roku 1968. Kráľovná ich zbožňovala v matných alebo lesklých prevedeniach a vždy sa snažila dbať na to, aby boli minimalistické, elegantné a komfortné. Možno ste o tom nevedeli, no okrem okrasnej funkcie však slúžili aj na niečo celkom iné.

 

Tajné signály odhalené

Tieto známe kabelky fungovali aj ako signalizácia, že sa kráľovná chystá na odchod. Ak sa totiž Alžbete návšteva alebo nejaké iné stretnutie nepáčilo a bola vystavená nepríjemnej situácii v konverzácii s druhými, rozhodla sa, že nebude plytvať svojim časom a z miestnosti odíde. S personálom, ktorý musel byť stále na pozore, mala nacvičené tri signály. Keď kráľovná prebrala kabelku z jednej ruky do druhej, personál pochopil, že je z konverzácie unavená, a preto nehodlá v komunikácii pokračovať. V takomto prípade muselo služobníctvo veľmi slušne a zdvorilo odprevadiť návštevníka. Ak sa náhodou stalo, že Alžbeta položila svoju kabelku na zem, pravdepodobne protistrana prekročila hranice a daný rozhovor jej bol nepríjemný. Takisto, ak potrebovala dať personálu vedieť, že večeru by túžila skončiť do piatich minút, jednoducho svoju kabelku vyložila na jedálenský stôl a pomaly sa odobrala do ústrania.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 21:55