Na dovolenku môžete ísť aj v septembri. V tých krajinách je totiž ešte teplo.dreamstime
StoryEditor

Kam za letom v septembri? V týchto destináciách nájdete okrem piesku a mora aj horúce počasie

06.09.2022, 15:00
Životný štýl

Leto je už takmer na konci, slnko pomaly slabne a stupne na teplomeroch sa znižujú čím ďalej, tým rýchlejšie. Nestihli ste dovolenku pri mori cez letnú sezónu? Nevadí, našťastie existujú destinácie, ktoré môžete navštíviť aj v septembri. Tešiť sa môžete na príjemné more, nepreplnené pláže a najmä horúce počasie.

Zatiaľ čo sa na Slovensku musíte so slnkom pomaly lúčiť, inde vo svete hrá ešte leto svojimi žiarivými farbami. Zmeškali ste dovolenku v júli alebo auguste? Nevadí, v septembri je podľa mnohých dokonca ten najlepší čas vybrať sa k moru. Nielenže sa nemusíte predierať davmi ľudí na pláži, ale môžete si užiť horúce počasie aj keď sa u nás už ochladzuje. Pripravili sme si pre vás tri dovolenkové destinácie, v ktorých si leto užijete aj v septembri.

Severný Cyprus

Na severnom Cypre nájdete nádherné pláže, priezračné, teplé more, zaujímavé miesta, pamiatky a luxusné hotely. Keďže Cyprus patrí k jedným z najteplejších oblastí Stredozemného mora a sezóna končí až na začiatku decembra, teplota vzduchu sa tu aj v septembri pohybuje nad 30 stupňov a teplota vody okolo 28 stupňov. Okrem teploty má však voda ešte jednu výhodu, nedávno bola ocenená ako najčistejšia voda na kúpanie v Európskej Únii. Ak sa rozhodnete v septembri pre Cyprus, rozhodnete nezabudnite navštíviť ani nedávno otvorené „mesto duchov“ Varocha, ktoré patrí medzi top lokality v Stredomorí.

 

Grécko

Viete, ktorá krajina v Európe je najslnečnejšia? Áno, je to Grécko, ktoré má počas kalendárneho roka viac ako 250 slnečných dní. Takisto sa môže pýšiť aj čistými plážami a neuveriteľným lagúnovo modrým morom. Na Grécku je úžasné to, že si vždy máte z čoho vyberať. Buď sa rozhodnete navštíviť ostrov Rodos, Kréta, Thassos alebo neodolateľný Zakynthos. Každý jeden z týchto ostrovov je jedinečný, ponúka vynikajúcu gastronómiu, priateľských ľudí, prírodu ako z obrázka a fascinujúce starobylé monumenty. Grécko patrí k najvyhľadávanejším krajinám, a to nielen u turistov, ale aj dovolenkárov, ktorý si sem chodia aj v septembri po horúce počasie. Priemerná teplota je tu totiž okolo 28 stupňov.

 

Turecko

Turecko je jednou z krajín, ktorá už dlho patrí v tabuľkách najobľúbenejších dovolenkových destinácii na prvé miesta. Nejde len o pomerne nízke ceny a služby, ktoré ponúka, ale dovolenkárov každoročne lákajú aj nádherné pláže, akvaparky či luxusné hotely. Dovolenka v Turecku je vhodná najmä pre rodiny s deťmi alebo ľudí, ktorí chodia na dovolenku za oddychom, wellnessom a nie turistikou či každodennými výletmi po okolí. Keďže každý jeden z hotelov má v ponuke naozaj všetko, na svoje si prídu aj milovníci športu, dobrého jedla a kultúry. Na tejto krajine je skvelé aj to, že ju môžete navštíviť aj v septembri, pretože sezóna s teplým počasím trvá až do konca októbra. O teplote sa nemusíme ani rozprávať, pohybuje sa to aj v septembri okolo 30 stupňov.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 19:57