Pracovať pre kráľovskú rodinu nemôže len tak hocikto.instagram/theroyalfamily
StoryEditor

V kráľovskom paláci by ste rozhodne pracovať nechceli. Týmto bizarným testom musí prejsť totiž každý záujemca

12.05.2022, 18:00
Kráľovská rodina

Buckinghamský palác zamestnáva niekoľko tisíc pracovníkov. Od ochutnávačov jedál až po kuchárov či záhradníkov. Na každú jednu profesiu potrebuje spoľahlivého človeka. Ak by ste sa napríklad zaujímali o post upratovačky, museli by ste prejsť týmto bizarným testom, ktorý preverí vaše schopnosti.

Možno si to ani neuvedomujete, no britská kráľovská rodina patrí v krajine k významným zamestnávateľom. Sama Alžbeta II. má pod sebou viac než tisíc pracovníkov, ktorí sa starajú o jej každodenný život. Či už sú to kuchári, šoféri alebo záhradníci a ochutnávači jedál. Okrem tých obyčajných zastávajú niektorí aj o čosi bizarnejšie profesie, ako napríklad roztláčač topánok či nosič vlečky na róbach. Kráľovná na svojich pracovníkoch rozhodne nešetrí, no nájdu sa aj takí, ktorí dostávajú za svoju robotu len symbolickú odmenu. To však neplatí pre časovo náročné práce, medzi ktoré patrí najmä starostlivosť o každodenný poriadok. Ak by ste sa hlásili na pozíciu upratovačky, museli by ste prejsť naozaj zvláštnym a prísnym testom.

 

Ak si ju nezodvihneš, máš smolu

Práca upratovačky je vo väčšine prípadov považovaná za obyčajnú, no v Buckinghamskom paláci ju nemôže robiť len tak hocikto. Uchádzači o pozíciu musia prejsť bizarným testom. Vedúca kráľovského personálu vám totiž do každej miestnosti podstrčí nejakú drobnosť a nenápadne pozoruje či si ju všimnete. „Upratovačka v Buckinghamskom paláci musí mať cit pre detail. Jedným z testov, ktoré rada robím, aby som zistila, či má kandidát zmysel pre detail je ten, že umiestnim do miestnosti mŕtvu mušku,“ prezradila vedúca náboru upratovačov, ktorá má na starosti výber budúcich zamestnancov. Spolu s uchádzačom sa poprechádza po celom paláci, zastane s ním na mieste, kde pohodila mušku a čaká, aká bude reakcia. Podľa nej je to skvelá metóda, pretože aj keď si ju väčšina z kandidátov všimne, iba jeden sa skutočne zohne a muchu zdvihne. Práve ten ukáže, že je hoden pozície upratovača.  

Práca hodná tisícky eur

Či už v reálnom živote, alebo kráľovskom paláci, túto profesiu by ľudia nemali podceňovať, najmä čo sa týka finančnej stránky. Ak uchádzač preukáže všetky svoje schopnosti a svoje povinnosti bude vykonávať na maximum, za šesť hodín práce každý deň môže v Buckinghamskom paláci zarobiť ročne neuveriteľných 20 000 eur. Kráľovská rodina si svojich zamestnancov veľmi cení. Každý, kto svoju prácu odvádza poriadne, môže dostať odmenu. Či už v podobe darov alebo pozvánok na plesy, večierky a čajové párty. Čo na to hovoríte? Prešli by ste týmto bizarným testom?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 23:41